Prethodni članak
Sljedeći članak

Zamijenit će se stolarija i instalacije, postaviti fasada i adaptirati krov

Prvi je to od domova koje Grad Donja Stubica ima u planu obnoviti u narednom razdoblju, a preko natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi društvenog doma u Pustodolu. Prvi je to od domova koje Grad Donja Stubica ima u planu obnoviti u narednom razdoblju, a preko natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Grad je za taj dom dobio 424 tisuće kuna. Radovi su započeli krajem kolovoza. – Zamijenit će se kompletna stolarija kao i instalacije, postaviti fasada, ugraditi novi sustav grijanja s protočnim bojlerom te adaptirati krov – rekao nam je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić. Rok za završetak radova je 30. studenoga, a izvodi ih Graditeljstvo Breber iz Donje Stubice. Ovoga se tjedna uvodi u radove istoga izvođača i na obnovi društvenog doma u Donjim Matencima, za koji je preko iste mjere dobiveno 259 tisuća kuna.

– Tu nam je rok 15. prosinca i nadamo se da ćemo i jedan i drugi dom obnoviti do kraja godine – rekao je Gospočić, najavivši skoru obnovu još jednoga doma, onoga u Grabrini. Iako će javna nabava za taj dom krenuti u listopadu, radovi su planirani za proljeće 2019. godine. Grad je na isti, ponovljeni natječaj, prijavio i druga dva doma koja čekaju obnovu, dom u Gornjim Matencima te Gornjem Hruševcu. Natječaj je bio otvoren početkom rujna. – Vrijednost radova na ta dva doma je gotovo milijun i 400 tisuća kuna, jer su i cijene materijala i usluga ''otišle gore'', stoga je sama vrijednost, prema procjenama naših projektanata, puno viša nego za domove koje ćemo ove godine obnoviti – pojasnio je gradonačelnik, dodavši kako rezultate natječaja, odnosno hoće li Grad dobiti sredstva i za druga dva prijavljena doma, očekuje do kraja godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE -između čvora GOSPIĆ i čvora GORNJA PLOČA (186.km i 194.km smjer Split, te 181.km i 198-199.km smjer Zagreb) u oba smjera ima više požara usljed čega dolazi do zadimljava...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program