Prethodni članak
Sljedeći članak

‘Što više mladih digne glas, Lokalni program bit će bolji’

Općina Bedekovčina i Bedekovčanska udruga mladih pripremili su Nacrt Lokalnog programa za mlade kojem je cilj osnaživanje i pružanje novih sadržaja mladeži

Trenutno je u općini Bedekovčina u javnoj raspravi Nacrt Lokalnog programa za mlade za razdoblje od 2018. – 2023.’. Riječ je o projektu kojeg su zajedničkim snagama izradili Općina Bedekovčina i Bedekovčanska udruga mladih.

Jasan smjer za mlade

Ukupna vrijednost projekta iznosi 52.000 kuna, od čega je Ministarstvo socijalne politike i mladih sufinanciralo 40.000 kuna, a Općina Bedekovčina preostali iznos. Mi smo odlučili krenuti u taj projekt svjesni činjenice da su mladi nositelji naše budućnosti i napretka - rekao je načelnik Darko Ban dodajući kako će taj dokument predstavljati jasan smjer na području politika za mlade, a sve u cilju osnaživanja mladih, savjeta mladih, udruga mladih i za mlade te jedinice lokalne samouprave u svrhu podizanja kvalitete života mladih.

Nacrt na WEB stranici

O spomenutom smo projektu razgovarali i s Jurom Koprekom iz Bedekovčanske udruge mladih. Istaknuo je kako Lokalni program za mlade mnogo znači jer će regulirati obaveze Općine prema mladima.

– Sam program ima četiri cilja. Prvi je napraviti infrastrukturalne i institucionalne uvjete za kvalitetno provođenje slobodnog vemena mladih. Primjerice, uređenje Centra za mlade kojeg nemamo, preuređenje kinodvorane u Bedekovčini u MMC, uređenje atletske staze i sl. Druga stvar je promicati i poticati obrazovanje mladih kroz stipendije za izvrsnost i prema socijalnom kriteriju, al i promicanje cjeloživotnog obrazovanja te poticati volontiranje i mobilnosti. Treće je poticanje samozapošljavanja jer mladi nemaju pojma kako pokrenuti svoj biznis, kako ostvariti neke poticaje i sl. dok je četvrti cilj potaknuti mlade da aktivno sudjeluju u društvenom životu općine – objasnio je Koprek iz BUMA – e. Istaknuo je kako su proveli anketu među mladima na temelju koje je napravljen Nacrt Lokalnog programa za mlade. Anketirano je oko 140 mladih, a Koprek i načelnik Ban apeliraju na bedekovčansku mladež da sudjeluju u raspravi te daju svoje prijedloge.

- Program je trenutno u postupku javnog savjetovanja, te ovim putem pozivamo sve mlade da se priključe u izradi programa. Postupak javnog savjetovanja možete pronaći na WEB stranici Općine Bedekovčina, www.bedekovcina.hr. Što više mladih digne glas, to će biti bolje – poručili su Ban i Koprek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Od 16:00 sati za sve skupine vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji te obrnuto, kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje drža...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program