Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočka bolnica dobila odjel pedijatrije

ZABOK– Zabočka bolnica od ponedjeljka ima odjel pedijatrije, koji je svečano otvorio zagorski župan i predsjednik


ZABOK– Zabočka bolnica od ponedjeljka ima odjel pedijatrije, koji je svečano otvorio zagorski župan i predsjednik Upravnog vijeća OB Zabok, Siniša Hajdaš Dončić.Odjel pedijatrije zabočke bolnice raspolagat će sa dvadeset bolničkih kreveta, naglasila je voditeljica odjela dr. Andreja Filija, a njegovo osoblje čini šest specijalista pedijatara , 10 medicinskih sestara te dva specijalizanta pedijatrijske medicine.

„ U odjel pedijatrije spada odsjek opće pedijatrije, poliklinička i hitna ambulanta te odsjek za neonatologiju, koji je već u funkciji. Novootvoreni odjel pedijatrije moći će zbrinuti svu djecu od rođenja do 18. godine kojima je potrebno bolničko liječenje, no važan je preduvjet da ona najprije budu zbrinuta u ordinacijama primarne zdravstvene zaštite „, istaknuo je ravnatelj zabočke bolnice, dr. Stanko Belina.

Na otvaranju se čulo da se o otvorenju pedijatrije u Zagorju govori već 50 godina, a novi je odjel oformljen i zahvaljući brojnim donatorima i pomoći Županije, osnivača bolnice, kao i na uštrb postojećih odjela jer je mjesečni limit bolnice ostao nepromijenjen.

„ Vrlo smo zadovoljni radom zabočke bolnice, a posebno pohvaljujemo uključenje područne samouprave u zdravstvo. Ministarstvo će prema svojim mogućnostima podupirati bolnicu i potruditi se i da se financijski potpomogne zabočkoj bolnici, koja je inaće jedna od najsuvremenijih u našoj državi „, kazao je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, Ante Zvonimir Golem. Župan Hajdaš je pak rekao da cilj da bolnica ponese naziv „Bolnica – prijatelj djece“, a to će se postići ponajviše omugućavanjem da roditelji budu što više prisutni kod liječenja djeteta na padijatriji kako bi se smanjio stres od hospitalizacije kod mališana.

U glazbenom dijelu svečanosti nastupili su mališani DND Zaboka pod vodstvom entuzijastice Jasenke Borovčak.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook