Prethodni članak
Sljedeći članak

Anđelko Topolovec i dalje na čelu ŽO HNS-a

Županijska organizacija Hrvatske narodne stranke održala je prošlog tjedna svoju izbornu skupštinu u Gornjem Jesenju na


Županijska organizacija Hrvatske narodne stranke održala je prošlog tjedna svoju izbornu skupštinu u Gornjem Jesenju na kojoj se okupilo više od stotinu delegata. Na mjestu predsjednika i dalje ostaje Anđelko Topolovec.

Za potpredsjednike su izabrani Kristijan Krsnik i Žarko Miholić, a uz njih u predsjedništvo su ušli Milan Brezinščak, Damir Fridelj, Davor Gredičak, Dragutin Gulija, Dražen Kralj, Jasmin Krizmanić, Ivan Maligec i Stjepan Medvedec. Novi tajnik ŽO HNS-a je Željko Presečki. Izabrani su i novi članovi Nadzornog odbora, članovi Suda časti, članovi Središnjeg odbora HNS-a te predstavnici Skupštine regionalnog saveza. Županijska skupština predložila je i podržala Anđelka Topolovca kao kandidata za potpredsjednika regionalnog saveza.

Na skupštinu su stigli i brojni gosti, među kojima Božidar Štahan, zamjenik predsjednika ŽO HSU-a KZŽ, Ivan Pavleković, potpredsjednik ŽO SDP-a KZŽ, Višeslav Ćuk, predsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije, Nina Gradiški Zrinski, potpredsjednica ZDS-a, Darko Buklec, predsjednik kluba vijećnika ZDS-a, Stanko Majdak i Alojz Horvat, predsjednik i tajnik ŽO A-HSS-a te Zlatko Koračević, saborski zastupnik i regionalni predsjednik HNS-a.

Kako to obično ide, Anđelko Topolovec podnio je kratko izvješće o radu u proteklom razdoblju u kojem je naglasio kako je zadovoljan dosad postignutim rezultatima. HNS je po broju druga, a po rezultatima treća županijska organizacija HNS-a u državi. S obzirom na stalni rast članstva, dosadašnje rezultate i potencijal koji organizacija ima, Topolovec je istaknuo kako vjeruje da će Krapinsko-zagorska vrlo brzo postati i druga najjača županijska organizacija.

Izrazio je i zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora. HNS je dobio tri načelnika (Jesenje, Radoboj, Zlatar Bistrica), pet zamjenika načelnika (Đurmanec, Sveti Križ Začretje, Radoboj, Bedekovčina, Hum na Sutli), jednu zamjenicu gradonačelnika (Oroslavje) te znatno veći broj gradskih i općinskih vijećnika nego na prošlim lokalnim izborima.

Topolovec smatra i kako je najveći uspjeh svakako uspješna koalicija i pobjeda na županijskim izborima. Stranka je iz svojih redova dala dožupana za gospodarstvo te umjesto dosadašnja četiri, sad ima pet vijećnika u Županijskoj skupštini.

Naglasio je i prve uspješne rezultate i projekte zajedničke koalicije, među kojima subvencioniran prijevoz svim županijskim srednjoškolcima. Naime, inicijativa da se riješi problem prijevoza srednjoškolaca potekla je upravo iz HNS-a i zahvaljujući dobroj koalicijskoj suradnji i dogovorima, prijedlog je usvojen te je sada cijena jedinstvene mjesečne karte 410 kuna uz 25 posto županijskih subvencija.

- Jedinice lokalne samouprave također su pokazale sluha te su i one odlučile dijelom subvencionirati prijevoz, a tamo gdje nisu, roditelji sad moraju izdvajati maksimalno 200-250 kuna za mjesečnu kartu svog srednjoškolca, a ne 600, 800 ili više koliko bi trebali da dogovor nije postignut. U situaciji u kojoj je naša Vlada ukinula besplatne udžbenike i prijevoz, mi smo u našoj županiji ponovo pokazali da kod nas obrazovanje i dalje ostaje prioritet – zaključio je Anđelko Topolovec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook