Prethodni članak
Sljedeći članak

"Umirovljenik" Janko Knezić gradonačelnik Oroslavja

Na ponovljenoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Oroslavja za novog je gradonačelnika izabran Janko Knezić, član


Na ponovljenoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Oroslavja za novog je gradonačelnika izabran Janko Knezić, član HSU-a. Knezić je dobio potrebnih 8 glasova, 1 je bio protiv, a 6 suzdržanih.

Tako je završeno natezanje oko izbora čelnih ljudi grada, koje je trajalo od završetka samih izbora. Na kraju balade HNS, HSU, SDP, LS i HSS uspjeli su se dogovoriti oko podjele mjesta, dok je ZS istupio iz koalicije i priklonio se HDZ-u.

Razlog tome je prema riječima Sanjina Žegreca, ignoriranje njegove stranke, posebice od strane HSU-a. Tako bi dvije godine na mjestu gradonačelnika trebao provesti Knezić, dok će druge dvije godine to mjesto preuzeti SDP, odnosno Ivan Tuđa. Sam Tuđa izabran je na mjesto predsjednika vijeća.

Dvije dopredsjednice vijeća su Danica Hursa (HNS) i Božena Pellegrini (HSS). Na slijedećoj sjednici očekuje se da mjesto predsjednika vijeća od Tuđe preuzme Ivan Slukan, a Tuđa će u Poglavarstvo.

Prema koalicijskom sporazumu HNS-u i HSU-u uz mjesto gradonačelnika prve dvije godine, pripada i mjesto drugog dogradonačelnika prve dvije godine, prvog dogradonačelnika druge dvije godine i dva člana poglavarstva. SDP-u i LS-u pripada mjesto gradonačelnika druge dvije godine, prvog dogradonačelnika prve dvije godine i jednog člana poglavarstva prve dvije godine.

HSS-u pripada mjesto jednog člana poglavarstva prve dvije godine i drugog dogradonačelnika druge dvije godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook