Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivanjski krijes nad Krapinom

Župni ured Krapina i Društvo prijatelja grada Krapine i ove su godine organizirali proslavu blagdana Svetog Ivana Krstit


Župni ured Krapina i Društvo prijatelja grada Krapine i ove su godine organizirali proslavu blagdana Svetog Ivana Krstitelja. Oko priprema za Ivanjski krijes najviše su se potrudili mještani naselja Tkalci nadomak Krapine.

Kod križa na Tkalcima procesiji su se priključili i mještani Petrovskog sa svojim župnikom Dragutinom Smrkuljem. Povorka je u tihoj molitvi krenula prema kapeli Sveta Tri Kralja.

Nakon blagoslova vatre Ivanjski krijes je zapaljen, a u svečanosti su sudjelovali i Gradski puhački orkestar Krapina, Kuburaška Udruga Sveti Juraj Hlevnica, članovi Odreda izviđača Hrvatsko zagorje i članovi Udruge Kaj iz Petrovskog.

Uz pomoć građevinske firme Strabag uređen je i prilazni put do kapele koji vodi kroz šumu. Uz Ivanjsku vatru na brdu iznad Krapine druženje je trajalo do kasno u noć.

Društvo prijatelja grada Krapine zaslužno je što će kapela na Tkalcima biti obnovljena. Sami uređuju okoliš, a projekt za obnovu radi se u Konzervatorskom odjelu i već u kolovozu trebala bi početi obnova ovog spomenika kulture.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook