Prethodni članak
Sljedeći članak

Za danas upaljeni meteoalarmi za čitavu Hrvatsku: "Moguća je i tuča!"


Državni hidrometeorološki zavod za danas, 01. svibnja, izdao je upozorenje te 'upalio' žuti meteoalarm za čitavu Hrvatsku, što znači 'potencijalno opasno vrijeme'.

Kad je u pitanju središnja i sjeverozapadna Hrvatska, meteorolog RTL-a Dorian Ribarić sinoć je najavio da će današnji Praznik rada početi lijepim vremenom, no, predvečer se očekuje znatno pogoršanje.

"Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj u početku još razmjerno povoljno, malo manje toplo uz tek slab jugoistočnjak. No, iza otprilike 16 sati sve nestabilnije, raste vjerojatnost za lokalne pljuskove. Najprije oko Korduna i Banovine, ali navečer će ih biti i češćih i jačih uz prolazno pojačan vjetar i grmljavinu, moguće i tuču", najavio je Ribarić.

Što se pak tiče samog Zagorja,  za detaljnu i preciznu prognozu ipak ćemo pričekati najnoviju objavu našeg prognostičara Kristijana Božarova, koju očekujemo negdje iza 8 sati.

On je, podsjetimo, jučer ujutro također najavio pogoršanje vremena koje nas očekuje danas predvečer, nakon prijepodnevnih sunčanih razdoblja.

"Kasno poslijepodne i navečer mjestimično će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Vjetar slab i umjeren istočnih smjerova, uz grmljavinu prolazno i pojačan. Jutarnja temperatura od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura između 22 i 24 Celzijevih stupnjeva", najavio je jučer ujutro Božarov.

Jesu li se meteorološke slike za Zagorje od jučer ujutro promijenile, naš prognostičar Kristijan Božarov otkrit će nam, kako smo već spomenuli, kroz par sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook