Prethodni članak
Sljedeći članak

Sastanak ravnatelja socijalne skrbi i domova

Sastanak ravnatelja socijalne skrbi i domova Krapinsko-zagorske županije s dožupanom Davorom Gredičakom i suradnicima od


Sastanak ravnatelja socijalne skrbi i domova Krapinsko-zagorske županije s dožupanom Davorom Gredičakom i suradnicima održan je jučer u prostorijama županije. Teme sastanka su bile dostava gotovih obroka u kuću korisnika i upoznavanje o poduzetim aktivnostima oko provođenja programa «Pomoć u kući starijim osobama».

Zaključeno je da će se dostava obroka proširiti na područje cijele županije što je i krajnji cilj Krapinsko-zagorske županije, a centri za socijalnu skrb trebaju utvrditi koliko stvarno ima potencijalnih korisnika dostave obroka dok domovi moraju vidjeti svoje mogućnosti proširenja na nova područja. Nakon toga centri i domovi predložiti će Županiji kakvu pomoć točno trebaju.

Vezano za drugu temu naznačeno je da bi se prema podacima prikupljenim na području naše županije u program Pomoći u kući starijim osobama uključilo oko 1320 korisnika. Slijedom toga je Županija poslala pismo namjere u kojem od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potražuje još 13 timova kako bi se pokrila cijela županija, te sad očekujemo odgovor od ministarstva.

Trenutno samo grad Krapina u našoj županiji ima takav ugovor s ministarstvom, a krajnji je cilj tim programom pokriti cijelu županiju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook