Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježeno 80 godina DVD-a Vinagora

Proslava je započela je postrojavanjem i blagoslovom nove zastave, a zatim je uslijedila svečana sjednica


Svečanom sjednicom u Vatrogasnom domu koji se nalazi na jednom od najljepših zagorskih vidikovaca, DVD Vinagora obilježilo je u subotu 18. kolovoza 80 godina djelovanja.

Proslava je započela je postrojavanjem i blagoslovom nove zastave, a zatim je uslijedila svečana sjednica na kojoj je predsjednik DVD-a Vinagora Josip Lazički podnio izvješće o radu. Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek, zamjenik predsjednika VZ KZŽ Vladimir Huzak i predsjednik VZ grada Pregrade Nikola Pasariček.

- 80 godina rada i djelovanja vatrogasnog društva, znači 80 godina različitih generacija, uglavnom obiteljskih generacija, uspješnog djelovanja i različitih vježbi i intervencija kroz sve ove godine - naglasila je dožupanica te čestitala ovaj veliki jubilej.

Gradonačelnik Vešligaj rekao je da će Grad Pregrada kroz određene investicije, prvenstveno kroz nabavu vozila, i dalje pomagati društvu, ali i cijeloj Vatrogasnoj zajednici grada Pregrade.

- Čestitam na ovom velikom jubileju svima koji su prošli kroz DVD Vinagora, sadašnjem vodstvu, članovima i naravno mladeži, koji su budućnost vatrogastva, uz želju da bude čim manje intervencija, a čim više ovakvih lijepih obljetnica - istaknuo je gradonačelnik Vešligaj.

DVD Vinagora danas broji 65 članova, a u sklopu sjednice članovima su dodijeljene spomenice za 10, 20, 30 i 40 godina rada u vatrogastvu, zlatne i srebrne plamenice, kao i priznanja, lente i plakete. Nakon sjednice, druženje je nastavljeno uz domjenak i nastup glazbenog sastava Optimisti iz Desinića.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook