Prethodni članak
Sljedeći članak

Iran: 'Napad je odmazda za Damask. Ovo sada smatramo zaključenim, ali pripazite'


Foto: Ilustracija/Screenshoot X

Iranski napad dronovima odgovor je na izraelsku agresiju na iranski konzulat u Damasku i time se ta stvar može smatrati zaključenom, objavilo je rano u nedjelju iransko veleposlanstvo pri UN-u, pišu 24 sata.

"U slučaju da izraelski režim napravi još jednu pogrešku, odgovor Irana bit će znatno oštriji", navodi se u objavi na društvenoj mreži X.

"To je sukob između Irana i Izraela i Sjedinjene Države moraju ostati po strani", zaključuje se.

Iran je obećao odmazdu za izraelski napad na njegov konzulat u Damasku 1. travnja u kojem je ubijeno sedam časnika revolucionarne garde, uključujući dva viša zapovjednika. Izrael nije ni potvrdio ni negirao odgovornost za napad.

Podsjetimo, Iran je u subotu navečer lansirao stotinjak dronova i krstarećih projektila na Izrael, a neki od njih već su oboreni iznad Sirije ili Jordana, objavila je izraelska televizija Channel 12.

U tome su sudjelovali britanski i američki zrakoplovi, dodala je ista televizija.

Glavnina iranskih dronova tek se očekuje nad Izraelom, pišu 24 sata.

Iranska državna televizija objavila je kasno u subotu da je Revolucionarna garda, ideološka vojska Islamske Republike Irana, pokrenula "velik" napad "dronovima i projektilima" prema Izraelu.

Navodi se da je to "odgovor na brojne zločine koje je počinio cionistički režim, uključujući napad na konzularni odjel iranskog veleposlanstvo u Damasku".

Iranski čelnik, ajatolah Ali Hamenei u subotu je navečer objavio na društvenoj mreži X da će "Izrael biti kažnjen".

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook