Prethodni članak
Sljedeći članak

Amerikanci i Britanci oborili iranske dronove, Iran prijeti: ''SAD mora ostati po strani''


Foto: Screenshoot X

Izvan izraelskog zračnog prostora oboreno je već oko stotinu iranskih dronova, objavila je vojna radiostanica izraelski Galatz.

Američka vojska oborila je iranski dron koji je krenuo prema Izraelu, rekla su tri američka dužnosnika, ali nisu otkrili koliko je bespilotnih letjelica oboreno niti točne lokacije, javlja Reuters.

Iranski napad dronovima odgovor je na izraelsku agresiju na iranski konzulat u Damasku i time se ta stvar može smatrati zaključenom, objavilo je rano u nedjelju iransko veleposlanstvo pri UN-u.

"U slučaju da izraelski režim napravi još jednu pogrešku, odgovor Irana bit će znantno oštriji", navodi se u objavi na društvenoj mreži X i dodaje: "To je sukob između Irana i Izraela i Sjedinjene Države moraju ostati po strani", zaključuje se.

Iran je obećao odmazdu za izraelski napad na njegov konzulat u Damasku 1. travnja u kojem je ubijeno sedam časnika revolucionarne garde, uključujući dva viša zapovjednika. Izrael nije ni potvrdio ni negirao odgovornost za napad.

Iran je u subotu navečer lansirao stotinjak dronova i krstarećih projektila na Izrael, a neki od njih već su oboreni iznad Sirije ili Jordana, objavila je izarelska televizija Channel 12.

U tome su sudjelovali britanski i američki zrakoplovi, dodala je ista televizija.

NAJNOVIJA VIJEST:

01:25h >>> Iran: 'Napad je odmazda za Damask. Ovo sada smatramo zaključenim, ali pripazite'

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook