Prethodni članak
Sljedeći članak

DODIJELJENE POTPORE: Dvanaest novih ležaja u Krapini

Do rujna ove godine na području Krapine je zabilježeno 5493 dolazaka, sa 7838 noćenja. Usporedbe radi, 2013. godine ukupno je bilo 4796 noćenja, dok se prošle godine taj broj gotovo udvostručio na 9299 noćenja

  • Dodijeljene potpore u iznosu 50 tisuća kuna za ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta na području grada Krapine

    Dodijeljene potpore u iznosu 50 tisuća kuna za ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta na području grada Krapine


Grad Krapina će u ovoj godini dodjeljivati potpore za izgradnju, rekonstrukciju, obnovu ili preuređenje smještajnih objekata te opremanje smještajnih objekata u cilju privođenja namjeni. Na području grada trenutno ima 13 smještajnih objekata, s ukupno 154 ležaja. Do rujna ove godine na području Krapine je zabilježeno 5493 dolazaka, sa 7838 noćenja. Usporedbe radi, 2013. godine ukupno je bilo 4796 noćenja, dok se prošle godine taj broj gotovo udvostručio na 9299 noćenja.

Rast broja posjetitelja

- Tendencija rasta broja posjetitelja i noćenja na području grada Krapine ukazuje na potrebu za sve većim brojem smještajnih kapaciteta te se mjerama Grada Krapine nastoje potaknuti ulaganja u njihovu izgradnju, rekonstrukciju, obnovu ili opremanje na zadovoljstvo svih posjetitelja – navodi gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Sa svrhom poticanja na bavljenje turističkom djelatnošću u cilju povećanja broja smještajnih kapaciteta radi stvaranja preduvjeta za kontinuirani razvoj turizma na svom području, Grad Krapina objavio je i javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora. Zahtjeve su mogle dati pravne ili fizičke osobe koje pružaju ili namjeravaju pružati uslugu smještaja na području Grada Krapine. Maksimalan iznos potpore po korisniku je 50% prihvatljivih troškova projekta, ali najviše 30 tisuća kuna.

Tri zahtjeva

Na prijedlog Povjerenstva za dodjelu potpora, gradonačelnik je dodijelio potpore u ukupnom iznosu 50 tisuća kuna, sukladno Programu poticanja ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta na području Grada Krapine u 2017. godini. Na javni poziv pristigla su tri zahtjeva kojima su ujedno i dodijeljene potpore za ulaganje u povećanje smještajnih kapaciteta. - Dodijeljena sredstva odnose se na preuređenje i opremanje smještajnih objekata. Realizacijom navedenih projekata povećat će se smještajni kapaciteti na području Grada Krapine za dodatnih 12 ležaja – navode u Gradu Krapini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Od 12:45 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je za sav promet.   Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je Gračaca, Kar...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program