Prethodni članak
Sljedeći članak

11. kolo IV. NL- središte Zagreb: Pobjeda u režiji Marija Malarića i Vinka Kotarskog

Ovom pobjedom Zabočani su se vratili u gornji dom, točnije na 8. mjesto

  • Mladost-Croatia

    Mladost-Croatia


Razigrana i rastrčana Mladost na krilima Marija Malarića i Vinka Kotarskog zasluženo je došla do tri boda protiv Croatije iz Hrastja (3:0). Sva tri pogotka režirala su dva spomenuta nogometaša, koji su već u 1. i 2. minuti imali šanse i dali do znanja gostujućem vrataru Pintaru da mu neće biti lako u Zaboku.

Prvu dobru priliku za goste propustio je Fižir koji puca vanjskim felšom, ali Tkalec odlično brani njegov udarac. Domaći su poveli u 9. minuti. Ščapec-Kukina odlično je uposlio Vinka Kotarskog koji je malo oklijevao, no na loptu je naletio Mario Malarić i spremio ju je u mrežu za 1:0. Odličan je u sredini bio i Renato Ščapec-Kukina. On je minutu nakon pogotka ubacio jednu loptu u prostor za V.Kotarskog, koji sam izlazi pred Pintara, ali puca pokraj gola. U 17. minuti Ščapec-Kukina pokušava iz daljine, no Pintar se nije dao iznenaditi.

Najbolju priliku za poravnanje gosti propuštaju u 25. minuti kada Lukić odlično ubacuje s lijeve strane a Habajčev udarac glavom zaustavlja greda. Aktivni Krajačić u 30.minuti odlično upošljava V. Kotarskog, ali ovaj je još jendom neprecizan. I konačno u 37. minuti Vinko Kotarski zabija. Patrik Turk krade loptu na lijevoj strani i ubacuje za Malarića, koji nesebično prosljeđuje za V. Kotarskog, a ovaj pogađa praznu mrežu za 2:0.

Gosti se nisu predavali u nastavku, no imaju sreće u 63. minuti kada odlični Malarić iz slobodnajaka pogađa gredu. Najbolju priliku gosti propuštaju u 75. minuti kada Grežina izlazi sam pred Tkalca, ali promašuje cijela vrata. Kazna i točka na stižu dvije minute prije kraja utakmica. Malarić pronalazi V. Kotarskog koji se odlično oslobađa svojih čuvara i upošljava Krajačića kojem nije bilo teško pogoditi mrežu za konačnih 3:0.

Ovom pobjedom Zabočani su se vratili u gornji dom, točnije na 8. mjesto i sada s puno više ambicija kreću na megdan Dinamu iz Odranskog Obreža.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook