Prethodni članak
Sljedeći članak

Dobio otkaz jer je dao novac pljačkašu

Davor Cvikl (24), donedavni djelatnik benzinske crpke Oktan u Jakovlju, 11. kolovoza morao je predati pljačkašu koji mu


Davor Cvikl (24), donedavni djelatnik benzinske crpke Oktan u Jakovlju, 11. kolovoza morao je predati pljačkašu koji mu je prijetio pištoljem 20 tisuća kuna. Dan nakon toga, dobio je otkaz.



Pljačka se dogodila u ponedjeljak u 3.30 sati. Razbojnik s fantomkom na glavi uletio mu je u postaju gdje nema ni zaštitnog stakla ni nadzorne kamere. Ruke su mu se tresle, a pištolj je bio pravi.

Cvikl za Večernji list priča da ga je pljačkaš, za kojeg pretpostavlja da je narkoman, vrijeđao te ga udarao pištoljem po ruci i nogama.

´Kazao sam mu neka uzme novce i pusti me van, no on mi je naredio da legnem na pod. Rekao mi je:´ Boli mene k.... za tvoj život, imam dosta svojih problema. Tvoj mi život ništa ne znači, ako treba sad ću te ubiti!´.

Tada mu je lopov uzeo torbicu i novčanik. Prije nego što je pobjegao, naredio je mladom zaposleniku da legne na pod, stavi ruke iza glave i broji do dvadeset. Kada je stigla policija, službeni ih je pas odveo u obližnje polje, do ambulante gdje je vjerojatno bio parkiran razbojnikov automobil.

Davor Cvikl (24), donedavni djelatnik benzinske crpke Oktan

Nakon što je policija obavila očevid, održan je sastanak u Oktanu na kojem mu je, prema pričanju Cvikla, pred troje djelatnika uručen otkaz. Vlasnik crpke, priča Cvikl, mu je rekao da pljačkašu nisam nikako smio dati ´pederušu´.

Vlasnik Oktana Ivan Mihaljinec rekao je kako o otkazu, koji je Cvikl ´dobio zbog drugih stvari´, ne može govoriti preko telefona te da će otkaz obrazložiti danas.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook