Prethodni članak
Sljedeći članak

Stravično ubojstvo i samoubojstvo starijih supružnika

Hicima iz pištolja domaće izrade tzv. «mužarom» u Bregovitoj ulici u Bedekovčini, 71-godišnji Aleksandar Hab


Hicima iz pištolja domaće izrade tzv. «mužarom» u Bregovitoj ulici u Bedekovčini, 71-godišnji Aleksandar Habulin u dnevnoj sobi svoje obiteljske kuće prvo je ubio svoju 66-godišnju suprugu Ivku, a nakon toga ustrijelio je i sebe. Kako nam je rekao jedan od susjeda ubojstvo se dogodilo u četvrtak oko 14.30 sati, no mrtva tijela njihov sin Zdravko pronašao je tek dva sata kasnije nakon što se vratio kući s posla.


- Sjedio sam vani u dvorištu i oko 14.30 sati začuo sam prvo jedan pucanj, za oko dvije minute drugi, a nakon pet minuta treći koji je bio puno tiši. Nisam previše obraćao pažnju jer nisam mogao ni pomisliti da se takvo nešto moglo dogoditi. Oko 16.30 sati Habulinov sin Zdravko došao je kući s posla iz tvornice crijepa Tondacha i naišao je na zaključana ulazna vrata. Kako se na pozive nitko od ukućana nije odazivao, bilo mu je sumnjivo pa je ušao kroz prozor. Međutim bila su zaključana i ulazna vrata dnevne sobe, pa je i njih morao provaliti.

Ugledao je stravičan prizor, na podu pokraj kreveta bila su beživotna tijela njegovih roditelja - rekao nam je jedan od susjeda dodavši kako su supružnici živjeli u zajedničkom kućanstvu sa sinom, snahom Dubravkom i petogodišnjim unukom.

- Bili su dobri ljudi, pravi susjedi, uvijek smo znali lijepo porazgovarati preko plota i nikad nikome nisu uputili žalne riječi. Nisu bili ni teško bolesni, nikad se nisu svađali, nisu pili i zaista nam nije jasno što se to moralo dogoditi. Jesu li se posvađali ili su se pak zajednički dogovorili da skupa odu gore k dragome Bogu znaju samo njih dvoje i tu su svoju tajnu na kraju sa sobom odnijeli i u grob - rekao nam je jedan od susjeda.

Drugi susjed dodao je kako je Ivka Habulin prije nekoliko godina doduše bolovala od raka, međutim u zadnje vrijeme se dobro oporavila, pa ni njemu nije jasno što bi moglo biti uzrok ovog stravičnog ubojstva i samoubojstva.

Oproštajno pismo nije pronađeno, no rekao nam je susjed, na krevetu pokraj beživotnih tijela i pištolja pronađena je kuverta s novcem koju je Aleksandar ostavio za svoj i suprugin pogreb pa je vjerojatno da je sve to unaprijed planirano u trenutku kad nikog od drugih ukućana nije bilo kod kuće.

Uz sina Zdravka koji je bio na poslu, i snaha Dubravka i petogodišnji unuk također nisu bili kod kuće, već su otišli posjetiti njezina bolesna oca. Mrtva tijela u četvrtak su oko 20 sati prevezena su u Zavod za sudku medicinu u Zagrebu gdje će se obaviti i obdukcija.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook