Prethodni članak
Sljedeći članak

35 Zagoraca do podneva završilo na kirurgiji

Autor Mladen Mandić Kiša koja se ledila na zemlji, kolnicima i nogostupima, jučer je poprilične glavobolje zadavala i


Autor Mladen Mandić

Kiša koja se ledila na zemlji, kolnicima i nogostupima, jučer je poprilične glavobolje zadavala i Zagorcima. Od ranih jutarnjih sati pa do nešto poslije podneva na Kirurgiji zabočke Opće bolnice pomoć je zbog posljedica pada na ledu zatražilo čak 35 ljudi.

Kako nam je rekao dr. Teodor Boić sa zabočke Kirurgije, najviše je bilo prijeloma ruku i nogu - zabilježeno je deset prijeloma potkoljenice, devet prijeloma podlaktice, šest ozljeda glave, dvije ozljede kralježnice, u dva je slučaja ozlijeđeno rame, a jednom kuk, dok su ostale ozljede bile samo lakše. Poledica je zadavala velike teškoće i u prometu.

Iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske su nam rekli da se oko 14.30 u Mokricama pokraj Oroslavja dogodila teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a tri su teško ozlijeđene. Dogodilo se i mnogo lakših prometnih nesreća u kojima su zabilježene tek materijalne štete, u kojima je policija izašla na uvid samo u četiri slučaja samo, dok su se u ostalim situacijama vozači sami dogovorili oko nadoknada šteta.

Dvije prometne nesreće od onih u kojima je policija obavila očevid dogodile su se u Krapini, a po jedna u Svetom Križu kraj Tuhlja te u Zagorskoj Koprivnici kraj Đurmanca. U tri je nesreće uzrok bila neprilagođena brzina.


U Glavnoj meteorološkoj postaji u Krapini rekli su nam da je do 13 sati u Zagorju palo oko četiri litre kiše po četvornom metru, a temperatura se kretala od minus četiri Celzijevih stupnjeva u podne pa do 0 stupnjeva oko podneva kada se led pomalo počeo i topiti, a stanje normalizirati.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook