Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva pogotka Filip Hanžića za treće uzastopno slavlje Zagorca KR

Krapinačni nastavili niz


Nastavlja se lijepi niz Zagorca KR pod vodstvom trenera Tihomira Šeperca. U 22. kolu III. NL-centar Krapinčani su na svom travnjaku savladali Savu Strmec s 2:0. Krajnji rezultat ne otkriva pravo stanje stvari. Sterilni gosti bi i ozbiljnije „stradali“ da na vratima nisu imali sjajnog Nikolu Đurđeka, koji je obranio nekoliko teških udaraca, a i kazneni udarac Majceniću u nastavku.

Zagorec KR je odlično ušao u utakmicu. Igrači Tihomira Šeperca visoko su pritisnuli i tražili brzi pogodak. No igrali su strpljivo i pametno, nisu srljali. Puno je dobrih stvari bili u tom prvom dijelu utakmice. Prvu prijetnju domaći imaju već u 7. minuti kada Šimunić odlično otvara Landripeta na desnoj strani, ovaj još bolje centrira, no Majcenić u dobroj poziciji nije baš najbolje zahvatio loptu i završila je preko gola. U 11. minuti Majcenić prijeti opasno iz slobodnog udarca, a Đurđek upisuje svoju prvu veliku obranu. Dvije minute kasnije s lijeve strane ubacuje Topolovec, a Stiperski glavom puca preko gola.

Napori domaćih isplatili su se u 18. minuti. Stiperski je odličnom dubinskom loptom uposlio Hanžića koji izlazi sam pred Đurđeka i preciznom dijagonalom sprema loptu u mrežu za 1:0. U 22. minuti prvi puta je na sceni Korytskyi koji nakon odličnog solo-prodora dobro puca, ali Đurđek je ponovno na mjestu. Rješenje utakmice stiže već u 24. minuti. Šimunić ponovno dobro otvara Landripeta, koji ponovno odlično centrira, a spretni Hanžić postiže svoj drugi pogodak za 2:0. Potez utakmice vidjeli smo u 29. minuti Korytskyi „oxfordom“ prelazi svog čuvara na oduševljenje u gledalištu. Ne sjećamo se da smo na zagorskim travnjacima ikada vidjeli ovakav potez.

U nastavku je tempo malo pao, gosti nisu tražili priključak, već im je bitnije bilo da ne dožive debakl u Podgori koji se je nagovještavao. Nakon slobodnog udarca Majcenića u 53. minuti lopta pogađa u ruku jednog gostujućeg igrača, a kako se to dogodilo u kaznenom prostoru sudac Petrunić pokazuje na „bijelu točku“. Loptu uzima Majcenić, no sjajni Đurđek brani kazneni udarac. Tri minute kasnije Majcenić i Korytskyi razmjenuju dvostruki dupli pas, Majcenić dobro puca, ali Đurđek još jednom pokazuje visoku vrijednost.

U 69. minuti Korytskyi izlazi sam pred Đurđeka, ali gostujući vratar još je jednom na visini zadatka. Gosti bez ijedne prilike iz igre u cijeloj utakmici. Kreirali su tri prilike iz prekida koje je dobro izvodio  Karamatić. Tako je nakon njegovog ubačaja prvi kakav-takav pokušaj u 71. minuti imao Mamić. Pet minuta kasnije nakon prekida Karamatić s lijeve strane Krištom glavom više dodaje Bručiju nego što puca, a u drugoj minuti sudačke nadoknade na ubačaj Karamatića prijeti Jurić glavom, ali sigurni Bruči brani njegov udarac.

Krapinčani su i dalje deseti, nisu napredovali ne ljestvici, ali ova igra nagovještava još bolje dane. Nadamo se da će to prepoznati i gledatelji, jer u Podgori se ima što za vidjeti.

ZAGOREC KR – SAVA STRMEC 2:0 (2:0)

SUCI:  Petrunić, Delač, Rataić GLEDATELJA: 150

STRIJELCI: 1:0 Hanžić 18', 2:0 Hanžić 24'

ZAGOREC KR: Bruči, Kunštić, Štimac, Stiperski (57' Turniški), Majcenić (80' Krznar), Topolovec (57' Bračević), Šimunić, Landripet, Korytskyi (88' Brčić), Jazbec, Hanžić (Brebrić 57'); trener: Tihomir Šeperac

SAVA STRMEC: Đurđek, Marić, Krišto, Vidović, Maruna, Sečenj (16' Bakula) (77' Brkić), Karamatić, Daggash, Nakić (25' Jurić), Žitković (46' Mactutus), Plojović-Beriša (46' Grofelnik); trener: Ivan Piplica

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook