Prethodni članak
Sljedeći članak

Dalić objavio novi popis. Ima puno iznenađenja


Zlatko Dalić objavio je popis igrača za utakmice u kojima će Hrvatska 18. studenog gostovati kod Latvije i 21. studenog će dočekati Armeniju.

Dalić je najavio promjene nakon poraza od Turske i Walesa. Ispunio je obećano pa su Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Borna Barišić, Petar Musa i Dion Drena Beljo završili na pretpozivu. Očito hrvatski izbornik nije bio zadovoljan njihovim nastupima u prethodnom kvalifikacijskom ciklusu.

Iz HNL-a u reprezentaciju je pozvan Marko Pjaca, ofenzivac Rijeke. Pjaca, koji je za Hrvatsku odigrao 24 utakmice, vraća se u reprezentaciju nakon pet godina. Pretpozive su dobili HNL-ovci Martin Baturina (Dinamo), Dario Melnjak (Hajduk) i Franjo Ivanović (Rijeka).

Od novih igrača pozvan je Marin Pongračić, zadnji put je pozvan prije više od godinu dana. Sada Pongračić igra sjajno u Lecceu i Dalić mu je dao novu priliku. U reprezentaciju se nakon pauze zbog ozljede vratio i Salzburgov Luka Sučić. Povratnik je i napadač Ante Budimir, 32-godišnji napadač koji ove sezone blista u Osasuni.

Podsjetimo, Hrvatska do kraja kvalifikacija mora osvojiti više bodova od Walesa za izravan plasman na Europsko prvenstvo. Wales gostuje Armeniji i dočekuju Tursku koja je ranije osigurala plasman.

Popis igrača za utakmice protiv Latvije i Armenije:

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Braniči: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Marin Pongračić

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Nikola Moro

Napadači: Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir

Pretpozivi: Nikola Vlašić, Borna Barišić, Josip Brekalo, Dario Melnjak, Petar Musa, Dion Drena Beljo, Martin Baturina, Franjo Ivanović, Dominik Kotarski.

Još članaka iz "Sport"

Facebook