Prethodni članak
Sljedeći članak

Radoboj jesenski prvak!

Završen jesenski dio prvenstva veterana NS KZŽ


Odigravanjem posljednjeg, 11.-og, kola 1. ŽNL NS KZŽ za veterane završen je jesenski dio prvenstva. Nakon jedanaestog nepotpunog, 4. studenog u Klanjcu igraju istoimeni klub i Oroslavje čiji rezultat neće bitno utjecati na redoslijed prve tri ekipe, kola prvak je Radoboj sa tri boda prednosti ispred drugoplasiranog Zagorca iz Krapine i sedam ispred trećeplasiranog Rudara ( DZ ).

Nakon podužeg tijeka vremena imamo neizvjesno i zanimljivo prvenstvo veterana 1. ŽNL jer do sada osamnaest godina uzastopce naslov prvaka bez nekih neizvjesnosti osvajao je krapinski Zagorec. Iako kako je krenulo prvenstvo mislilo se da će sve biti isto kao i lani odnosno prošlih godina. Naime, u prvom kolu oba takmaca osvajaju tri boda da bi u drugom kolu došlo do malog „proklizavanja“  Radoboja koji je u Mihovljan odigrao 1:1 te osvojio samo jedan bod dok je Zagorec osvojio puni plijen. Nakon toga oba pretendenta do svog međusobnog susreta  u šestom kolu osvajaju po tri boda i prije njihovog sraza Zagorec je bio na vrhu sa 15 a Radoboj odmah do njega sa 13 bodova. S velikim zanimanjem se očekivao taj susret koji se igrao u Krapini jer eventualna pobjeda Zagorca odvojila bi ga od pratnje a pobjeda Radoboja donijela bi im prvo mjesto. Sve dileme riješili su sami igrači Radoboja pobjedivši u izravnom susretu golovima Košutića u 46. i Kantolića u 48. minuti rezultatom 2:0. U slijedećem kolu Zagorec se „poskliznuo“ u Klanjcu igravši 0:0 te je bodovna razlika povećana na tri boda koliko je i ostala do kraja jesenskog dijela prvenstva.

RADOVAN ŠKRLEC voditelj

Veterani Radoboja sasvim zasluženo nose naslov jesenskog prvaka jer su u 11 kola upisali 10 pobjeda, jedan remi i niti jedan poraz. Uz navedeno imaju najbolju obranu ( drugi su veterani iz Oroslavja sa 13 primljenih golova uz utakmicu manje op. a. ) lige koja je primila samo šest golova ili 0,54 po utakmici te su po efikasnosti druga momčad ( prva je Zagorec sa 48 golova, op. a. ) lige sa 34 gola odnosno 3,09 golova po utakmici.

Dodamo li tome da imaju i drugog strijelac lige ( prvi je Mario Malarić iz Zagorca sa 19, op.a ) Dragutina Dleska koji je postigao 11 golova.

Jesenski naslov su osvojili, pod vodstvom Radovana Škrleca, slijedeći igrači: Tomica Petrač, Ivica Hrvoj, Neven Malarić, Mario Pospiš, Tomislav Pospiš, Igor Dunaj, Damir Vidović, Dubravko Kunštek, Zlatko Pospiš, Željko Šalković, Dejan Jurinjak, Marko Zaplatić, Zdravko Kiseljak, Goran Mutak, Kristijan Kiseljak, Ivan Košutić, Krunoslav Cerovečki, Dragutin Dlesk, Dejan Kantolić, Davor Šafranko, Mario Čehulić, Bojan Šemnički, Željko Petrić, Milan Umičević, Ivan Šemnički i Stiven Medvedec.

Vjerujem da svi sa nestrpljenjem očekuju i proljetni dio  polusezone jer po prvi puta u ulozi lovca, nakon dosta godina, je krapinski Zagorec a obzirom kako su igrali „mladići“ Radoboja ove jeseni, a ponove u proljeće, biti će teško Krapincima dostići ih jer, između ostalog, moraju i na gostovanje u Radoboj.

DADO DLESK_najbolji strijelac kluba

Još članaka iz "Sport"

Facebook