Prethodni članak
Sljedeći članak

Roko Knezić osvojio 2. mjesto na međunarodnom jesenskom turniru West Bowling


U nedjelju 29.10.2023. godine na kuglani u Zaprešiću održana je završnica Jesenskog turnira West Bowling. Na turniru je nastupilo oko 60 igrača bowlinga iz Slovenije, Srbije, Mađarske i Hrvatske.

Nakon kvalifikacija i 2 kruga završnice u polufinale su se plasirali braća Rok i Aleksander Koštric, Darjan Brdnik iz Slovenije i Roko Knezić kao jedini predstavnik Hrvatske koji se uspio probiti do polufinala.

Roko Knezić je već u prvoj igri polufinala srušio odličnih 278 čunja i napravio veliku razliku u odnosu na ostale konkurente. U drugoj igri srušio je 214 čunja i s najboljim rezultatom polufinala od 492 srušena čunja ušao u finale.

Za drugog finalistu vodila se velika borba između braće Koštric. Uspješniji je bio Rok pobijedivši Aleksandera sa 408-376.

U finalu se igrala samo jedna igra koja je bila uzbudljiva do same završnice kada je iskusniji reprezentativac Slovenije pobijedio Roka Knezića 227-203.

Roko Knezić je kvalifikacije, a posebno završnicu turnira odigrao na visokoj razini, a posebno je nagrađen za najbolju igru na turniru kada je u kvalifikacijama u jednoj igri srušio 289 čunjeva. U sveukupnom poretku u kvalifikacijama, naš Roko je također zauzeo visoko drugo mjesto iza Roka Koštrica.

U subotu Roka očekuje nastup na Prvenstvu Hrvatske za juniore U18.

Još članaka iz "Sport"

Facebook