Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Svečano otvorenje

Piše: Tomislav Benčić

Ja, definitivno, nemam sreče u životu. I kaj god da napravim, napravim krivo. Kaj mi se dogodil


Ja, definitivno, nemam sreče u životu. I kaj god da napravim, napravim krivo. Kaj mi se dogodilo h pondeljek? Idem na posel. I kad smo došli do Zagreba vidim da deždž curi. A ja, nemam kišobran. Srečom pa dolje h pothodniku ima tam jedan kaj, između ostalog i kišobrane prodaje. I kupim jednog. Plavog, kariranog. I zidem van s podhodnika i nakon minutu prestane cureti. Nakon pet minut se i sunce pokazalo. Sve to meni u inat. Jer sam kupil novi kišobran. Da nisam, curelo bi još i sad.

Vidi se da su izbori fest blizu. Počela je sezona svečanih otvorenja i polaganja kamena temeljaca. Pa se vladajuća garnitura rastrčala po državi i otpiraju sve i svašta i polažu kamene temeljce- gde god stigneju. Nema veze za kaj. Bitno je da se položi. I nije tak bitno da se položi i hiti lopata betona, nego da se poslikaju pred fotoaparatima i kamerama.

S ponosom mogu reči da mi je veranda gotova. Šogor ju je pogletal, a kak je to napravil dok sam bil na poslu mam je i pomalal. Štekere i prekidače sam hčera prišrafil, zabil sam lajsne oko vrata i sad je veranda spremna. Ali, još nije svečano otvorena. Pa ak ima zainteresiranih za svečano otvorenje morete mi se hjaviti. Jer gletanje i malanje verande je primjer kako mali čovjek, vlastitim sredstvima, dobro uloženima može nešto učiniti. Ta veranda bude imala dugoročno veliku i nesagledivu ulogu za boljitak moje familije. Posebice za zdravlje, jer bu ta veranda u skorije vrijeme pretvorena u prostor za pušenje i jedino se bu tam pušilo. S tim se bu izbegel dim od cigareta u ostatku hiže. Bar u onom djelu koji žena, deca, pes i ja koristimo.

Isto tak, u dugoročnom planu imam tam na onom komadu zemlje gde imamo vrt napraviti nekakvu kučicu malu. Onak, za alat da se ima kam pospraviti, eventualno nekakef podrum, morti i mala sobica, tek tolko da mogu pobeči od doma i imati kam prejti, recimo, s dečkima na kartanje. Mogel bi i nekakvu sobicu za prespati napraviti, malu kuhnjicu to bi bilo to. I još nekakva terasa. Problem je kaj za sad nemam potrebitih sredstava za to. Kaj i nije tak bitno. Kamen temeljac za to se more deti tak i onak. Kaj nisu morti za bolnicu na Bračku položili jedno deset kamena temeljaca prije nego kaj se počela delati?

Moremo i pri meni doma još jen kamen temeljac položiti. Taman bi mi ispred hiže dobro došla jedna terasa. Ja bum dal prostor za polaganje kamena temeljca i dam drijevo za šalung. Imam i mešalicu za beton. Onaj, teri hoče to delati nek se pobrine za malo šodra (jedno 5 kubika), cement i željezo. I samo da napomenem da nemam nikakvih političkih predrasuda i da sam otvoren za sve političke opcije.

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program