Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Prvi zub

Piše: Tomislav Benčić

Nakon kaj je meni žena već dulje vrijeme kazala gde Gracii raste zub, sad se napokon i vidi. KaNakon kaj je meni žena već dulje vrijeme kazala gde Gracii raste zub, sad se napokon i vidi. Kak bi to zubari rekli zišla je jedinica dole desno. I svi smo oduševljeni s tim i nagledavamo se kak da nigdar h životu nismo zub videli. I žena je oduševljena, osim kad krene dojiti malu. Jer Gracia zna čemu zub služi. Za gristi. I onda grize se kaj joj pod zub dojde. Uključujuči i ženine cice.

H nedelju mi je bil rođendan. Pa sam odlučil otpeljati familiju nekam na izlet. Kak se deca nisu mogle dogovoriti kam bi išle, otpeljal sam ih na obed. Ali onakav kakav one voliju. H Mekdonalds. Čisto sam pozabil kak moja deca znaju dobra biti. Niti se nisu posvadile i sve su nas posluhnule. Samo da se ne predomislim. Je da sam onih par hamburgera, male krumpereka i par sokova platil kaj da smo nekam h restoran prešli pošteno jest, ali nema veze. Bar su deca bile sretne i zadovoljne. Kak mi je još nekaj trebalo za nekaj pri hiži napraviti tak sam u povratku prešel to kupiti, jer sad pak dučani delaju i h nedelju. Večinu stvari sam kupil, ali je žena našla i mali bazen na napuhavanje za Graciu pa smo i njega kupili. I malu fotelju na napuhavanje. Kad smo došli doma sam ga napuhnul, a žena ga je z vodom napunila. Tak da je h nedelju Gracia imala prvo pravo kupanje h bazenu. I fest joj se dopalo. I nakon kupanja je mam zaspala. Čim ju je njezin dedek prijel h ruke. To nije normalno. Čim ju on prime na ruke mam mu zaspi. Kad bi bar meni tak štela. Tak prošli tjedan dojdem doma hvečer i vidim da su žena i Gracia zaspale na našem bračnom krevetu. I hoču Graciu deti h kinderbet. Stihoga ju primem i denem h kinderbet i taman kad sam ju spustil ona se zbudi i počne cendrati. Primim ja nju na ruke i smiri se. Natrag ju polegnem, a ona opet cendra. I tak par put. Onda sam ju vrnul na krevet k ženi i se je bilo h redu. Osim kaj sam ja prešel pak spat h dnevnu sobu. Koja se saki dan se več pretvara h moju sobu.

Rođendan je prošli tjedan i Sanda imela. H petak. Nama starcima je za to najlakše deti na stol malo grickalica, soka i naručiti par pica. A pice nam več sima ideju van na vuha. Pa je žena zamjesila tijesto i spekla hrenovke h tjestu za decu. Deca su bila oduševljena. Komentari su bili da napokon nekaj kaj nije pica. Uz sve to Sandri sam h sobu del laptop na kojem su karaoke instalirane pa su deca i popevala. Sve u svemu bilo im je dobro.

Uspeli smo zvagati Graciu. Ima 8,7 kila. I 68 cm. Zvagal sam ja i sebe. Nebum napisal kolko imam kil, ali imam dvije kile manje nego kaj sam imel kad sam se zadnji put vagal.

Kak je žena sad doma odlučila je biti domaćica. Počela je pospravljati zimnicu. Več imamo par tegli cikle i krastavca. Recepte za pospravljanje je našla na više mesta. Malo na internetu, a malo od stareših i iskusneših. Cikla je čisto dobro zišla, a krastavce još nisam probal. A sad još treba iti pobirati to se h vrt od moje mame tera je na moru pa nemre to pobrati. Kak tata ispod trsja ima još komad zemlje odlučila je žena tam vrt napraviti. A i punica ima nekakvu njivu teri nišči ne dela, pa je rekla ženi da joj to da nek si dela. Sve ne znam kaj to je. Punica mi daje njivu za delati, tata mi hoče trsje dati da ga delam. Si mi hočeju dati nekaj kaj treba delati. Nišči nič za uživanje.

Facebook