Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Počela je škola

Piše: Tomislav Benčić
A s početkom škole vrnuli se i si oni problemi teri uz to i ideju. H ove dvije ljete kaj nismo mo

A s početkom škole vrnuli se i si oni problemi teri uz to i ideju. H ove dvije ljete kaj nismo morali knjige kupuvati smo se več na to navadili. I sad najemput nema više knjig zabadaf. S tim se čovek nekak pomiril, jer tak i onak sam ih i prije kupuval. Ali uz knjige i bilježnice treba još pune toga kupiti. Treba kupiti papuče i dres za tjelesni, i malo nove obleke,…

Onda h školi treba platiti osiguranje, kuhinju, pa se učitelji zmisliju da bi bilo dobro još uz se ovo kaj smo kupili kupiti još i nekakve tam gluposti. Pa tu su još i pretplate na razne smibove, radosti i modre laste. Trebalo bu i za rit papir dati peneze.

Kaj se tiče škole Sandra je oduševljena. Njoj je tak i onak bitno da se nekam ide i da ima s kim klafrati. A Patriciji je svejedno. Zapraf ona se tak ponaša ko da joj je svejedno i misli da mi mislimo tak.

Gracii još trejti zub nije zbil van. Pa i dalje grize se kaj stigne. A uz to niti neda nokte rezati. Neda i neda. Pa osim kaj grize i draplje. Tak da če me negde na cesti vidite skroz zdrapanog morate znati da me nišči nije stukel, niti se nisam napil i opal h grabu punu trnja. To me moja beba zdrapala. Najdraže joj je porinuti mi prst h oko ili nos. I ne samo meni.

Nakon kaj se nafčila reči tata, uspel sam ja nju nafčiti da veli i mama. Jer kaj sam če joj ostane da zove za sa samo tata tata. Nek ona ljepo zna i mamu zvati.Tak i onak svoj deci je urođeno da za se zoveju mamu. Pa čak i onda kad ih ta ista mama tuče po riti.
H Zaboku se skoro cjelo ljeto (kao godišnje doba) nije događalo nič. I onda sad h subotu nisi znal kam bi prešel zabadaf jest.

Te je bilo otvorenje pekare, gde se uz kruh djelilo navodno i nekaj kaj se z žlicu jede. Pa je bilo otvorenje sajma sira. Valjda na tom sajmu ima i degustacije. I na ribnjaku su ribiči skuhali fiš i gulaš od vepra i vojnički bažulj. Sad pak dva meseca nebu nikakvih događanja gde se mukte more jesti i piti. Pa kaj buju napravili oni teri hodiju po takvim zbivanjima? I zakaj mesto tog sajma sira nije sajam šunke ili kobasic.

Uz sve to sam ponorel jer h subotu nisam z autom deset minut mogel zajti na glavnu cestu. A prije toga sam još moral i slalom med sparkiranim autima voziti da opče dojdem do ceste.

A če je nešči pomislil da je morti nekakef gospon h plavom odjelu i s šapkom na glavi i blokom kazni h rukama hodil med takvim autima i pisal kazne onda ste se prevarili. A same h subotu je mogel hiljadu kazni napisati. Puta 300 kuna kolko je najmenja kazna za to je 300 000 kuna u državnom proračunu. I samo da se naplatiju se kazne za krivo parkiranje država bi zišla iz krize.

Facebook