Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Pandont

Evo nakon sunca došla je i kiša. Več se more lakše dihati. Morti bu i dobro došlo za poljoprivredu. Bar za ono kaj suža do sad nije hništila. Ja baš i nisam neki poljoprivrednik pa je normalno da mi neke stvari h poljoprivredi nisu jasne.

Evo nakon sunca došla je i kiša. Več se more lakše dihati. Morti bu i dobro došlo za poljoprivredu. Bar za ono kaj suža do sad nije hništila. Ja baš i nisam neki poljoprivrednik pa je normalno da mi neke stvari h poljoprivredi nisu jasne.

Tam neke pradavne kulture su svoje njive navodnjavali. Tak su još Sumerani koristili Eufrat i Tigris za navodnjavanje, isto ko i kasnije Egipčani rijeku Nil. Iz koje je iskočio krokodil i uzeo maloga Juju i poslije ga zamjenil za pečenog vola. Morti kad bi se kod nas koristilo navodnjavanje ne bi bilo tolko štete od suše.

Ali kak sam več malo prije napisal nisam poljoprivrednik i h poljoprivredu se ne razmem baš preveč. Ta suša bu veliju poskupela cijene hrane. Puno put sam mogel videti i pročitati kak mi jako puno hrane uvozimo. I pak mi nije jasno. Zakaj bu onda hrana, teru največim djelom uvozimo poskupela zbog suše pri nama?

Iako h zadnje vrijeme na posel največ idem z autom, tu i tam se ipak prepeljam s cugom. Nisam niti željezničar, pa ne razmem puno toga o željeznici. Recimo nije mi jasno, ak več postoji klima h vagonu zakaj se ne vužge? I dan danas mi nije jasno zakaj ja h utorak hvečer nemrem kupiti povratnu kartu s terom bi se h srijedu hjutro vrnul doma? Kak se h petak more kupiti povratna karta s terom se h subotu morem vrnuti, a h utorak ne?

Pretpostavljam da vam naziv ove kolumne nije jasan. Bum vam pojasnil. Ko i saki put do sad. Sigurno ste se nekad znali podrignuti. Ili prdnuti. Verovali ili ne to zna i moja Gracia. Vučimo mi nju, ali zabadaf, da nije pristojno se podrignuti za stolom. To se maloj deci nemre zameriti. Podrigneju se tu i tam. Znaju i prdnuti. Ali naša Gracia je pristojno djete. Ak se več podrigne za stolom ljepo i kulturno veli „pandont“. To bi vam u prijevodu bilo pardon.

Inače Gracia je prilično napredovala. Naročito dobro je razvila osječaj za glad. Teri je pri njoj selektivan. Osim obične klasične gladi, kad je jednostavno gladna, razvila je osječaj za glad na nekaj točno određeno. Pa tak se zna pojaviti glad na bombone, kekse ili neko voče.

Zajedno s osječajem gladi pojavil se i osječaj za žeju. Normalno, da je riječ o točno određenoj žeji na nekaj točno određeno. Recimo pojavi se žeja na vodu ili neki sok. I se te vrste gladi i žeje se pojavljuju u točno određeno vrijeme. Prije spavanja.

Facebook