Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Longeta

Piše: Tomislav Benčić
Prije nekog vremena na treningu kojeg u zadnje vrijeme na poslu redovito imamo sam nezgodno opal

Prije nekog vremena na treningu kojeg u zadnje vrijeme na poslu redovito imamo sam nezgodno opal na palac. Na lijevoj ruki. Malo je to mene boljelo, ali sam si samo bolno mjesto mazal s onim kremama za te sportske povrede. Kak nije prolazilo - na Bračak h bolnicu. Tam sam čekal niti 10 minuta i več sam došel na red. Doktor mi je pogledal palac i poslal me na slikanje na rengen. I tam sam mam došel na red. Nisam se praf niti vrnul na kirurgiju već su me zvali opet. I tam su mi deli longetu. Da nije nič strašno, ali da moram malo mirovati. Tak da su me ovaj put s brzinom u bolnici ugodno iznenadili.

A baš dok sam bil h čekaonici me nazvala žena da su iz dučana dopeljali namještaj i tehniku kaj smo kupili. Na kredit. Da ne pomislite slučajno da sam sve to skeširal. I sad napokon Gracia ima svoj krevet. Jako joj se dopal. I više nema urlanja ko kad smo ju stavljali u kinderbet. Sama prejde h krevet, legne si i pokrije se.

Ali nije sve baš bilo bajno i krasno. Sve to kaj smo kupili došlo je u dijelovima, a ja s longetom na ruki nemrem nič delati. Čak sam probal nekaj delati, ali nije išlo. Ni pisanje mi nije išlo. Onda je žena upotrijebila joker zovi. Nazvala je svojeg braceka, mojeg šogora. I to je izgledalo dosta zanimljivo. Ja sam samo sedel i držal komandu a ostali su delali. Jesam mu tu i tam pomogel. Kolko sam mogel s jednom rukom. Recimo držal sam cijev od usisavača dok je on bušil rupe. I alat sam mu dodaval.

Imanje longete na ruki nosi za sobom još drugih nedostataka. Na primjer čovek si nemre normalno nos obrisati. Nemreš si zakopčati gumb na hlačama. Čak mi ni vožnja s autom nije išla. Niti se okupati nisam mogel. Pa me žena kupala. To mi je bilo prilično zanimljivo. Moral bi nagovoriti ženu da to ponovimo još koji put.

Moji odlasci k doktorima koštali su me određenu svotu penez. Kad sve skupa zbrojim ukupna cifra je manja od mjesečne rate dopunskog osiguranja. Zato i ne plačam dopunsko. Jer nemam namjeru biti bolestan. Možda ga počnem plaćati kad bum stariji i kad bum češće k doktoru hodil. Sad kad su mi skinuli longetu znam da me čeka brijeg posla. Trebam podrum počistiti. Kolko god da ga čistim furt je zatrpan.

Facebook