Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Dnevnik tate Bena: Kej!

Ovaj snjeg mi ide na živce. Gdo je videl da se deca h dalmaciji moreju normalno sanjkati, a pri nama to, bar sad dok ovo pišem, nije moguče. Jer je opalo taman tolko snjega da zajebava po cestama i da se nemreš normalno voziti, ali ga za napraviti snjegoviča ili se sanjkati nema dosta.

Ovaj snjeg mi ide na živce. Gdo je videl da se deca h dalmaciji moreju normalno sanjkati, a pri nama to, bar sad dok ovo pišem, nije moguče. Jer je opalo taman tolko snjega da zajebava po cestama i da se nemreš normalno voziti, ali ga za napraviti snjegoviča ili se sanjkati nema dosta.

A i loše je kvalitete za navedene aktivnosti. I to malo snjega kaj je opalo nisu u stanju počistiti. Čak i da je opalo više snjega h Zaboku je sve manje mesta gde bi se deca mogla sanjkati. Zato je najbolje prejti nekam gde ima normalnog mesta za to. I imal sam u planu to napraviti ovaj vikend. Malo prejti do Gorskog Kotara na jedan sanjkaški izlet. Ali je za to bilo malo preveč zima, a i stanje na cestama nije bilo baš najbolje.

Pa je izostalo iznenađenje i uživanje za decu. I ostale su nam zanimacije za po doma. Gracii je trenutno jako zanimljivo gledeti i poslušati dječje pjesmice na youtube-u. Sedne si ispred kompjutera i samo diktira kaj hoče poslušati. Sve više i više liči na Patriciju i Sandru koje večinu slobodnog vremena provode ispred monitora. Neki dan je nastala panika doma. Nekaj sam delal oko kablova i sve sam bil odštekal. I na kratko su ostale bez interneta. H sekundi je zavladala panika.
 
Uglavnom deca nam postajeju ovisnici o internetu i kompjuterima. Ili to več jesu. Sandri i Patriciji morem dojti h sobu a da niti ne vidiju da sam tam. Oči su im zaljepljene za ekrane, h vuhima slušalice. I ne reagiraju na vanjske podražaje. Za razliku od njih Gracia si još i začaga uz muziku s kompjutera.

Uz več tradicionalne dječje pjesmice poput Kad si sretan ili Hoki poki trenutno su aktualne E moj medo i Ema. Ema je jedna ljubavna pjesmica o djevojčici Emi tera se zaljubila h dečka kaj je došel h njezin razred, dok je E moj medo pjesmica o medi teri je pčelama hkral med iz košnice pa su ga pčele spikale.

I onda dok hopsa uz to Gracia ima naviku i hopsati po meni. Pa mi zna i porinuti prst h oko. Ili me bubne na neko nezgodno mesto. Kad skuži kaj je napravila krenu isprike. „Tata opjosti nisam htela.“ Pa onda dobim koju pusu. I krene mi važno objašnjavati: „Nije ti to ništa. Nebu te više bojelo. Bude dobjo.“ I za sam kraj kak još ne izgovara OK veli samo „Kej!“

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program