Prethodni članak
Sljedeći članak

Željko Kolar: "Možemo! i SDP mogu i moraju zajedno"


Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je na prošlim unutarstranačkim izborima ušao u drugi krug izbora za predsjednika SDP-a Hrvatske, izrazio je čuđenje reakcijama nekih svojih stranačkih kolega na odluku stranke Možemo! da na sljedeće parlamentarne izbore izađe samostalno. Naime, vrh SDP-a smatra kako je to loša odluka koja će oslabiti poziciju ljevice i otežati zajednički cilj, a to je dakako, pobjeda nad HDZ-om, ali Kolar se, očito, s time ne slaže.

Naime, Kolar je prošlog tjedna na krovu Opće bolnice Zabok, zajedno sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem iz stranke Možemo!,  održao  konfereniciju za medije na temu predstojećih natječaja  solarizacije krovova javnih ustanova u Gradu Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji. Tom prigodom je više puta istaknuta dobra suradnja Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba, a župan Kolar i gradonačelnik Tomašević su na kraju, na novinarsko pitanje, komentirali i odluku platforme Možemo! da na izbore za Hrvatski sabor ide samostalno, bez SDP-a, te poručili kako ona neće utjecati na njihovu odličnu suradnju.

- Reakcija nekih mojih stranačkih kolega na odluku Možemo! da ide samostalno na izbore meni nije jasna i ja ne vidim problem u tome. Činjenica je da i SDP i Možemo! baštine iste vrijednosti, solidarnost, jednakost i pravednost. I jedni i drugi smatramo da moramo stvoriti institucije koje će funkcionirati bez obzira na Vladu i stranku koja u tom trenu obnaša vlast. I jedni i drugi smatramo da te institucije moraju biti brze i učinkovite, da moramo imati transparentno društvo, da moramo imati nultu toleranciju na nasilje i na lopovluk – rekao je Kolar, napomenuvši da je najmanji problem hoće li SDP i Možemo! imati postizbornu ili predizbornu koaliciju.

- Ono što je zadatak i Možemo! i SDP-a je da osvojimo dovoljan broj mandata, a to znači da moramo imati na desetke projekata kojima ćemo dobiti povjerenje građana da vodimo Vladu RH isto kako su dali povjerenje kolegi Tomaševiću da vodi Grad Zagreb i kako su ljudi meni dali povjerenje, već tri puta u prvom krugu, da vodim Krapinsko-zagorsku županiju. Osobno ne vidim nekakav veliki problem niti da bi ta odluka trebala biti nešto što bi naše dobre odnose i poslovnu suradnju usporilo. Štoviše, mislim da bi to trebao biti jedan dodatni motiv da je još više poboljšamo i ubrzamo kako bi građanima poslali jasnu poruku da u Hrvatskoj postoji puno bolja alternativa koja je spremna preuzeti odgovornost za upravljanje Republikom Hrvatskom – zaključio je župan Kolar.

Gradonačelnik Tomašević je naglasio kako odluka o samostalnom izlasku na izbore neće poremetiti odnose između Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije. - Kolega Kolar i ja jako dobro surađujemo i to se neće promijeniti kakva god bila dinamika međustranačkih odnosa, a ja vjerujem da će ona biti dobra između SDP-a i Možemo!. Ono što je ključna stvar je da smo mi izabrani na funkcije župana i gradonačelnika glavnog grada Hrvatske, koji ima status županije, zato da služimo i radimo u interesu naših građana. I to je prije svega. Prije bilo kakve stranačke dinamike. Kao što smo do sada dobro surađivali, vjerujem da ćemo još bolje surađivati u budućnosti – zaključio je Tomašević.

Još članaka iz "Županija"

Facebook