Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska policija održala Dan otvorenih vrata. Traže mlade kandidate za policajce


S ciljem promocije policijskog zanimanja, u četvrtak je u krapinskom Parku Matice hrvatske održan 'Dan otvorenih vrata Policijske uprave krapinsko – zagorske'.

Tako su kod Glabenog paviljona bili postavljeni info punktovi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu, a na kojima su se građani mogli upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična, interventna policija i protueksplozijska služba), te razgovarati s policijskim službenicima o temama koje su ih zanimale.

Također, svi zainteresirani mladići i djevojke imali su prilike i isprobati poligon u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina za provjeru motoričkih sposobnosti, koje je potrebno savladati kako bi se jednog dana postalo policajcem. Naime, trenutno su aktualna dva natječaja putem kojih svi zainteresirani mladi ljudi, koji udovoljavaju uvjetima natječaja, mogu postati policajci, odnosno policajke.

Još u travnju ove godine raspisan je  natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina, dok je u lipnju raspisan natječaj za upis u III. razred Policijske škole "Josip Jović", kojim će 100 učenika/učenica (potrebe Ministarstva unutarnjih poslova) i 25 učenika/učenica (potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave) steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla. Stoga je policija na ovaj način željela potencijalnim kandidatima iz Zagorja detaljnije približiti policijski posao.

Načelnik PU krapinsko – zagorske Josip Bukvić izrazio je zadovoljstvo što je na današnjoj prezentaciji bio velik broj zainteresiranih kandidata. -Zato smo to i organizirali, kako bismo mladima dodatno prezentirali naše zanimanje i kako bismo ih upoznali s uvjetima natječaja. Isto tako, omogućili smo im da provjere svoje fizičke sposobnosti, koje su jedan od glavnih i bitnih uvjeta za upis u oba ova programa – ispričao nam je načelnik Bukvić.

Jedan od mladih posjetitelja bio je i Dominik Ranogajec iz Krapine, koji je zainteresiran za policijsko zanimanje, a, kako nam je rekao, za ovaj je događaj saznao putem interneta. – Mene posebno zanima interventna policija pa su mi pokazali kako oni vježbaju i treniraju borilačke vještine. Bilo je ozbiljno i jako lijepo, ali vidi se da se za to treba puno raditi. Još ću malo razmisliti, ali vjerojatno ću se odlučiti za policijsko zanimanje – rekao nam je Dominik.

Još članaka iz "Županija"

Facebook