Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlatka Mlakar upalila četvrtu svijeću na Adventskom vijencu KZŽ

Završila jubilarna 20. manifestacija ''Advent u Zagorju''


Jutros je kod mise zornice, na četvrtu nedjelju došašća, ujedno i Badnjak, u Svetištu Majke Božje Bistričke upaljena  četvrta svijeća na adventskom vijencu Krapinsko-zagorske županije u sklopu manifestacije Advent u Zagorju, koja se odvija pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, a u organizaciji Destinacijsko-promidžbenog kluba Zeleni bregi Pregrada te u suradnji s Udrugom Onkološki pacijent.

Svijeću je upalila izaslanica župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i europske fondove Vlatka Mlakar, a misi, koju je predslavio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević, nazočili su i načelnik i predsjednik Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Josip Milički i Teodor Švaljek.

Ova manifestacija humanitarnog karaktera pokrenuta je 2004. godine i do danas je svake godine donacijama u predbožićno vrijeme pomagala brojnim potrebitima za koje je u proteklih 20 godina prikupljeno 285.000 kuna ili 37.826 eura.  Sredstva su ove godine ponovno prikupljana za Udrugu ''Onkološki pacijent'' iz Huma na Sutli, a upotrijebit će se za edukativnu medijsku kampanju pod nazivom ''Rak nije mrak'', a koja uključuje edukativne radio-emisije i tiskane objave o malignim bolestima i njihovim posljedicama na obitelj i društvo u cjelini, te kako smanjiti rizik od ove pošasti modernog vremena.

Prva svijeća na adventskom vijencu uvijek se pali tijekom večernjeg programa prve nedjelje došašća u Humu na Sutli, a četvrta na misi zornici u Svetištu Majke Božje Bistričke. Adventski vijenac je dosada svake godine do Marije Bistrice putovao drugim putem, no ove jubilarne godine su i druga i treća svijeća zapaljene u Humu na Sutli – u dječjem vrtiću i osnovnoj školi. 

Još članaka iz "Županija"

Facebook