Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Zagorski poljoprivrednici, obrtnici i agroturizmi okupirali riječki Korzo


U petak ujutro na riječkom Korzu započela je dvodnevna manifestacija „100% Zagorsko“, koju Krapinsko – zagorska županija organizira devetu godinu zaredom. 100% Zagorsko je manifestacija prodajno - izložbenog karaktera na kojoj se izlažu poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Izvorne proizvode Zagorja diljem riječkog Korza predstavljat će 48 poljoprivrednih proizvođača, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme te hotele.

Tako se ova dva dana na riječkim ulicama može naći i bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih) te popratni glazbeni program (Črleni lajbeki i Hands&Voice).

Trajanje manifestacije 100% Zagorsko u Rijeci: u petak do 22,00 sata, a u subotu, 27. kolovoza od 08,00 do 15,00 sati, a sajam će obići i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar te zamjenik župana Primorsko - goranske županije Vojko Braut. Također, najavljen je i dolazak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Još članaka iz "Županija"

Facebook