Prethodni članak
Sljedeći članak

USUSRET 32. GOSPODARSKOM ZBORU: 'Bit će to gospodarski zbor Hrvatske u malom’


U Krapini je u srijedu potpisan ugovor o suradnji u organizaciji 32. Zagorskog gospodarskog zbora, koji će se održati od 12. do 14. rujna u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini.

Pripreme za ovu krapinsku manifestaciju u punom su jeku, rekao je gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

- Jedna od neizostavnih i važnijih manifestacija koje se vežu na Tjedan kajkavske kulture  je i Zagorski gospodarski zbor, koji je počeo prije 32 godine nekako skromno, ali kroz vrijeme se dopunjavao novim sadržajima, idejama i izlagačima, a tako će biti i ove godine – rekao je Gregurović te pozvao sve poduzetnike, gospodarstvenike i obrtnike da se uključe.

-To je prilika da i građani vide što sve kod nas ima, što se sve proizvodi i što se sve može napraviti. Možda će se sklopiti i kakav novi posao, a s obzirom na sve pokazatelje i rezultate mislim da je važno da se svi naši gospodarstvenici, obrtnici  i poduzetnici pokažu, jer rezultati što se godpodarstva tiče su usitinu sjajni - istaknuo je gradonačelnik.

Nenad Kučiš, predsjednik Obrtničke komore KZŽ, zahvalio je partnerima na potpisivanju ugovora, kao i Krapinsko – zagorskoj županiji na sufinanciranju u organizaciji Zbora. – ZGZ je dobra prilika našim obrtnicima da predstave svoj usluge i proizvode i pokažu koliko stalno napredujemo u poboljšanju proizvoda i usluga. Ove godine naši će obrtnici tradiconalno na ZGZ – u pružiti besplatne usluge šišanja, prezentirat ćemo umjetničke i tradicijske obrte te ćemo prezentirati obrtnike koji su položili majstorske ispite. Svake godine sudjelujemo, pozivam obrtnike da se tamo pojave u što većem broju – pozvao je Kučiš.

Dragutin Gradečak, direktor Radio Kaja, rekao je da će Zagorski gospodarski zbor biti održan kod Srednje škole Krapina, u sportskoj dvorani i igralištu, a taj prostor će također biti natkriven.- Dogovorili smo da će SŠ Pregrada sva tri dana pripremati zagorske štruklje. Uz SŠ, Zbor će biti i na prostorima Šetališta Hrvatskog narodnog preporoda, sve ide svojim tijekom te vjerujemo da će Zbor biti odlično organiziran na zadovoljstvo organizatora i posjetitelja – istaknuo je Gradečak.

Predsjednik HGK Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek rekao je da se prošle godine preseljenje na novu lokaciju pokazalo dobrim. – Na nama je da ove godine pokušamo svi zajednonapraviti  još bolje i kvalitetnije sadržaje i privući još više posjetitelja i izlagača – dodao je Švaljek.

Župan Željko Kolar, uz zahvale partnerima na organizaciji, istaknuo je da je američki Financial Times KZŽ uvrstio među najperspektivnije županije u Europi, na 6. mjesto kao najbolju malu regiju za ulaganje. - Uz projekt Invest in Zagorje, uz sjajnu infrastrukturu koju imamo, brzo izdavanje građevinskih dozvola, povoljnu ulagačku klimu, ipak su glavni razlog zbog kojeg smo dobili to veliko priznanje sadašnji investitori, gospodarstvenici, obrtnici koji rade na području naše županije. Jedan od uvjeta je bio i rezultat tvrtki koje rade na području KZŽ. Gledala se pokrivenost izvoza uvozom, koja je kod nas već godinama oko 180 posto. Županija koja ima takve gospodarstvenike i obrtnike,  i ZGZ mora organizirati na toj razini. Ako se odazovu svi gospodarstvenici koji rade na području županije, ako se odazovu svi obrtnici, onda će ovo biti gospodarski zbor Hrvatske u malom, koji će pokazati svu snagu hrvatskog i zagorskog gospodarstva. Sve inovacije, sve načine korištenja novih i pametnih tehnologija, ali najbitnije od svega, ulaganja u ljude i ljudske resurse, jer to je trenutno najveći problem ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi i svijetu – istaknuo je župan Kolar.

Dodao je da će ove godine županija – partner biti Zagrebačka županija, a bit će izlagača i iz Slovenije, BiH, Srbije, pa će zbor imati i međunarodni karakter. - Dođite, imat ćete što vidjeti i kupiti i dajte podršku domaćim izlagačima – poručio je Kolar budućim posjetiteljima Zbora.

Još članaka iz "Županija"

Facebook