Prethodni članak
Sljedeći članak

U Stubakima će se graditi ogromni zabavni park, nešto kao Gardaland: 'Takvog nema u krugu od 300 kilometara'


Foto: Ilustracija/ Arhiva Zagorje.com/ Facebook Gardaland

NAPOMENA: Fotografija je isključivo ilustrativnog karaktera i nema nikakve veze s projektom koji je tema ovog teksta!

Tjednik Zagorski list u svom je najnovijem izdanju, uoči ovotjedne proslave Dana županije i tridesete godišnjice otkako je ustrojena Krapinsko - zagorska županija, objavio veliki intervju sa županom Željkom Kolarom.

Govoreći o projektima, Kolar je spomenuo i jednu vrlu zanimljivu investiciju, koja će, ukoliko se uistinu realizira, biti jedna od najvećih atrakcija u Hrvatskoj. I to ne samo za djecu, nego i za odrasle.

Riječ je, naime, o ogromnom zabavnom parku, koji bi trebao biti prva faza još većeg cjelokupnog projekta 'Stubaki'.

Dio intervjua u kojem se ta priča spominje, prenosimo u cijelosti:

KOLAR: (...) Ono što znam je da ćemo izgraditi zabavni park u Stubičkim Toplicama. Dakle, to je projekt Stubaki d.o.o s Jakom Andabakom. To će biti nova atrakcija i nova ponuda koju mi do sada nismo imali na području županije. Ali ne samo mi, nego nitko u krugu od 300 kilometara nema takvu ponudu.

ZL: Nešto kao zagorski Gardaland?

KOLAR: Pa nešto slično, ali će osim vanjskih imati i unutarnje, zatvorene prostore i brojne zabavne sadržaje, no u svakom slučaju bit će to jedna izuzetno velika i važna stvar za naš turizam.

ZL: Županija ima 9% suvlasništva u toj tvrtki. Hoćete li i dalje ostati u njoj?

KOLAR: Ono što je nama bitno je da projekt zaživi. Kad projekt zaživi, sjest ćemo s našim partnerom i vidjeti ima li više smisla da mi ostajemo u tom projektu ili ćemo iz njega izaći, ali to će biti slatke brige. Za sad, taj projekt, čija je prva faza vrijedna oko 30 milijuna eura, prijavljen je na natječaj Ministarstva turizma, vrlo je visoko bodovno postavljen i mi vjerujemo da će on proći i biti odobren, a nakon toga kreće i investicija.

Izvor: Zagorski list

Pročitajte još:

GENIJALNO: Miro koji je nedavno posadio maslinik u Zagorju dobio pravog 'tovara' za rođendan

Još članaka iz "Županija"

Facebook