Prethodni članak
Sljedeći članak

Tvrtka ‘ZMH Horvat’ 30. rođendan proslavila donacijom uređaja OB Zabok vrijednih 11.000 eura


Tvrtka ZMH Horvat iz Konjščine je u srijedu, 13. prosinca 2023. godine, donirala tri uređaja vrijedna 11.000 eura Objedinjenom hitnom bolničkom prijmu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Donirani su uređaj Mindray VS8 koji se koristi za mjerenje vitalnih funkcija pacijenta na trijaži i dva point of care analizatora AQT 90 flex i ABL 90 flex plus, čija je osnovna namjena brza i iznimno pouzdana analiza krvi.

- Odlučili smo 30. godišnjicu naše tvrtke odlučili proslaviti donacijom uređaja koji će pomoći svim ljudima koje žive na području naše županije ako se, ne daj Bože, nađu tu u zabočkoj bolnicu. Iskreno se nadamo da će se tvrtka u budućnosti dobro razvijati te da će i narednih godina pomagati Općoj bolnici Zabok – poručila je Ivana Horvat iz Uprave tvrtke ZMH Horvat, koja ima 190 zaposlenih i izvozi u 20 zemalja, a uskoro planira i dodatno proširenje proizvodno-skladišnog pogona za 2.000 kvadratnih metara.

- Ovi uređaji su nam od neprocjenjive važnosti u reanimacijskoj prostoriji. Inače kad smo vadili krv, trebali smo nalaze čekati barem pola sata. Sad u roku jedne minute imamo analizu krvi i još tri parametra u roku od 15-ak minuta koji nam kazuju stanje pacijenta i određuju daljnju terapiju što je u takvim slučajevima od životne važnosti – pojasnila je voditeljica Odjela objedinjenog hitnog bolničkog prijma Maja Svetec, dodavši kako sad slijedi umrežavanje trijažnog monitora s postojećim programima što će u konačnici osloboditi trijažnu sestru kako bi mogla brže i bolje raditi.

Društveno odgovorno poslovanje

Na simboličnoj primopredaji donacije bio je i župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako je tvrtka ZMH Horvat pravi primjer društveno odgovornog poslovanja koje se pokazuje već godinama.

- ZMH Horvat je jedna od sjajnih tvrtki koja doprinosi tome da je Zagorje snažno izvozno orijentirana županija. To je obrazac kako bi trebala izgledati ekonomija cijele Hrvatske, što, nažalost, nije tak. Pozivam i ostale tvrtke koje su godinama sa svojim donacijama poboljšavale kvalitetu usluge naše bolnice, jer nikada nemate dovoljno novaca da kupite apsolutno sve što bi željeli, da to čine i dalje. Mi ćemo kao Županija, unatoč gubljenju osnivačkih prava, također nastaviti pomagati, a sve na korist onih koji ovdje radi i onih koji se ovdje dolaze liječiti – poručio je župan Kolar.

- U našem nekom dugoročnom planu osnaživanja, kadrovski i organizacijski, što radimo u posljednjih godinu dana, a onda prije svega i u medicinskom dijelu, te medicinskoj opremi, donacija će sigurno doprinijeti kvalitetnijoj i bržoj reakciji u našem Hitnom bolničkom prijemu – naglasio je Vančina i zahvalio tvrtki ZMH Horvat koji su postali zagorski brend.

Danas je tvrtka ZMH Horvat d.o.o. jedna od vodećih kompanija u sektoru smrznute hrane u Hrvatskoj i regiji, specijalizirana za proizvodnju, preradu, skladištenje i distribuciju smrznute hrane. Tvrtka posluje u vlastitom poslovno-proizvodno-skladišnom objektu od 9.000 m2 sa preko 10.000 paletnih mjesta skladišnog prostora u temperaturnom režimu -18°C, a logističke zadatke izvršava 20-tak teretnih vozila, također u temperaturnom režimu -18°C. Svoju 30. obljetnicu odlučili su proslaviti donacijom Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, nagradama svojim zaposlenicima te donacijama potrebitima na području Općine Konjščina.

Upravljanje države

Župan Kolar se, odgovarajući na medijski upit, osvrnuo na činjenicu da zbog zakonskih izmjena Županija uskoro gubi osnivačka prava nad Općom bolnicom Zabok i bolnicom hrvatskih veterana.

- Smatram da mi najbolje znamo kako upravljati našom bolnicom, a kako je sustav nepošten vjerojatno najbolje pokazuje najava da limit bolnice od sljedeće godine više neće biti 2,3 milijuna eura nego 3 milijuna eura. Što se dogodilo da je država shvatila da je za upravljanje bolnice sada potrebno 3 milijuna eura? Uvjeren sam da bi s 3 milijuna eura puno bolje upravljali bolnicom, nego što će to raditi država. Jednako kao što smo puno bolje upravljali bolnicom s dosadašnjim limitom od 2,3 milijuna – naglasio je župan Kolar te još jednom poručio kako investicije američkog UPMC-a u gradnju Onkološkog centra na Bračku ne bi bilo, da je Općom bolnicom Zabok i bolnicom hrvatskih veterana upravljala država.

Na primopredaji je bila deseteročlana delegacija tvrtke ZMH Horvat predvođena Zoranom Horvatom, Majom Horvat, Ivanom Horvat, Ivonom Horvat Sadaić i Goranom Sadaićem. Uz ravnatelja Vančinu bili su i njegova zamjenica Ljiljana Družinec Hršak, pomoćnica za sestrinstvo Danica Horvat te glavna sestra Odjela objedinjenog hitnog bolničkog prijma Blaženka Stunja.

Još članaka iz "Županija"

Facebook