Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: 'Hvala Irskoj što je tako srdačno prihvatila Zagorke i Zagorce'


Danas je u Ured krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara stigao veleposlanik Republike Irske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Ruaidhrio Dowling, a uz župana sastanku su prisustvovali i; pročelnik Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Karlo Frljužec, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturuSanja Mihovilić te zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencje Ivana Šalković.

Župan Kolar ovom je prilikom izrazio veliko zadovoljstvo da se mogao sastati s veleposlanikom Dowlingom i prezentirati mu gospodarstvo i strateške projekte Krapinsko - zagorske županije, ali i izraziti zahvalnost Irskoj koja je tako srdačno prihvatila Zagorke i Zagorce koji su svoja znanja, poslove i iskustva odlučili potražiti u toj zemlji.

- Naše tvrtke, posebice iz IT područja također izvrsno surađuju s irskim tvrtkama i imaju samo riječi pohvale o prijemu i načinu izmjene znanja i iskustva i to je ono na čemu radimo. Mi smo izvozno pokrivena županija, naši glavni trgovački partneri su Slovenija, Austrija, Njemčka i Srbija. S Irskom nemamo veliku gospodarsku razmjenu, međutim, ona u kontinuitetu raste od 2018. godine i to za gotovo 1000 posto. Irska je jedna od rijetkih zemalja s kojom imamo takav odnos, međutim, ovdje smo se dotakli nekoliko područja u kojima možemo poboljšati našu međusobnu suradnju - izvjestio je nakon sastanka Kolar i najavio kako se posjet nastavlja s upoznavanjem rada Poduzetničkog centra, Znanstvenim piknikom, s novim programom Invest in Zagorje, sa strateškim projektima koji su realizirani i koji će tek biti pa je jasno, ističe Kolar, što se želi prezentirati.

Velesposlanik Dowling zahvalio je na toploj dobrodošlici budući da je ovo nije njegov prvi službeni posjet RH, ali i da je jednom prilikom posjetio Muzej krapinskih neandertalaca sa svojim sinom. Onda se osvrnuo na sastanak.

- Imali smo kvalitetan sastanak, župan mi je objasnio stanje gospodarstva, kako ste jedna snažna izvozno orijentirana županija, te želju da tako nastavite i razvijete suradnju i sa drugim zemljama. Ovo je nešto što je meni kao ambasadoru Irske jako drago za čuti, i veselim se vidjeti što možemo učiniti da razvijemo još jaču ekonomiju - zaključio je Dowling te dodao da se veseli nastavku posjeta.

Još članaka iz "Županija"

Facebook