Prethodni članak
Sljedeći članak

Turistički stručnjaci i agenti iz cijelog svijeta stigli u Zagorje na međunarodnu konferenciju 'TOURISM 365'


U Termama Tuhelj održava se danas 7. Međunarodna konferencija TOURISM 365 o razvoju, trendovima i budućnosti turizma, jednu od najvažnijih godišnjih susreta lidera turizma u Hrvatskoj i regiji. Sedmo izdanje međunarodne konferencije prepuno je noviteta, pa se tako ove godine konferencija odvija tijekom tri dana.

Prvi dio konferencije posvećen je strategijama razvoja turizma, panel raspravama i analizama turističkih rezultata uz prijedloge kako poslovati u razdoblju obilježenom brojnim promjenama i izazovima, razvijati inovativno i održivo poslovanje te ostvariti novu budućnost turizma.

-Osim strateških diskusija i analiza razvoja turizma i važnosti cjelogodišnjeg turizma i komentiranja aktualnih turističkih rezultata, organiziramo B2B Marketplace. Sudjelovat će više od 70 delegata iz 19 država na preko 500 sastanaka, kroz koje će se predstaviti najbolja ponuda hrvatskog turizma i regije. Konkretno će se prezentirati ono što možemo napraviti i pokazati što je turizam 365 u nekoliko destinacija, a to su Zagorje, Zagreb, Kvarner i Istra ove godine – pojasnila je organizatorica konferencije Ivana Kolar – Julius Rose.

Naglasila je kako je se 80 posto hrvatskog turizma radi u roku 2 i pol mjeseca. – Ako želimo održivo poslovanje, moramo proširiti sezonu i razvijati aktivno sva područja u Hrvatskoj. Turizam 365 ili cjelogodišnje poslovanje je jedan od najvažnijih ciljeva nove strategije turizma, što pozdravljamo i vjerujemo da i ova konferencija doprinosi tom smjeru razvoja hrvatskog turizma – rekla je još Kolar.

Istaknula je kako u Zagorju 365 turizam postoji, obzirom da je Zagorje poznato po termalnom i kulturnom turizmu, no, dodala je, potrebne su nove investicije, zbog čega su važni ovakvi skupovi da bi se investitorima pokazao potencijal ulaganja u kontinentalni dio Hrvatske.

Osim brojnih govornika, stručnjaka i lidera u turizmu, u konferenciji sudjeluje i Andreja Vukojević iz Hrvatske gospodarske komore. – Govori se puno o posebnim oblicima turizma. Želja nam je biti đto kvalitetniji, cjelogodišnja turistička destinacija, tako da vjerujem da ćemo imati dobre panele i radionice i da ćemo puno naučiti. Sve je više dobrih primjera inovativne i kreativne turističke ponude i proizvoda i to je pohvalno. Jer ključ uspjeha je u gosti. On diktira i doći će ovisno o tome koliko je zadovoljan i koliko smo usmjereni na ispunjavanje njegovih želja – rekla je Vukojević.

Konferenciju podržava i Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta i izaslanik premijera Plenkovića. Istaknuo je kako će ovdje prezentirati sve što ministarstvo radi na cjelokupnoj turističkoj reformi, koja je usmjerena na temu ove konferencije, a to je ravnomjerniji turizam cijele godine i razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti. – Trenutno smo u provedbi i realizaciji dvaju javnih poziva u vrijednosti 2,2 milijarde kuna, jedan dio odnosi se na investicije u javnu infrastrukturu, drugi dio na privatnu. Pozivi su u finalnoj fazi procjene i kreiranja rang listi, uskoro ide slanje odluka i ugovora prijaviteljima – rekao je Glavina.

Domaćin konferencije su Terme Tuhelj, koje cjelogodišnji turizam žive već godinama. – Mi ne poznajemo one uobičajene sezonalnosti. Nama zauzetost hotela oscilira 15 posto, jedino što je baš sezonski izraženo jesu vanjski bazeni i kamp, iako on može primati goste tijekom cijele godine – rekao je direktor Termi Vasja Čretnik.

U programu konferencije sudjelovat će čak 43 vrhunskih turističkih profesionalaca. Prošle godine konferencija je privukla više od 1.000 sudionika (uživo i online) iz čak 26 zemalja.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore i Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Županija"

Facebook