Prethodni članak
Sljedeći članak

Snimljen kako vozi kroz Mače 128 km/h na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h

Zagorska policija proteklog je vikenda provodila pojačani nadzor prometa i utvrdila ukupno 76 prekršaja


Proteklog se vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorske, provodio pojačani nadzor prometa. Kako su objavili iz PU krapinsko-zagorske, zabilježeno je  ukupno 76 prekršaja, a jedan je alkoholizirani  vozač „zaradio“ novčanu kaznu od čak 12 tisuća kuna i mjeru zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci 

Od 76 prometnih prekršaja, zagorski su policajci utvrdili 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 49 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 7 prekršaja ne korištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 16 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju, 18. srpnja, oko 03,20 sati, kada je u Mihovljanu u kontroli prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 18-godišnji vozač kojem je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,04 promila zbog čega je uhićen te je priveden na Sud gdje je kažnjen novčanom kaznom od 12.000,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila izmjerena je u Maču, gdje je utvrđena brzina od 128 km/h na mjestu gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 50 km/h, objavili su iz PU krapinsko-zagorske.

Još članaka iz "Županija"

Facebook