Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanira se jedna od najprometnijih županijskih cesta u KZŽ i važan ulaz u grad


Nastavljaju se radovi na modernizaciji županijskih cesta, prema programu koji se financira iz kreditnog ciklusa.

Obiđeni su danas radovi na sanaciji županijske ceste u Andraševcu (Oroslavje), i to na vrlo važnoj i prometnoj dionici koja se proteže od izlaza, odnosno čvora Bračak na brzoj cesti pa sve do centra Oroslavja.

-Cesta je, obzirom na intenzitet prometa, bila u izuzetno lošem stanju. Trenutno traju radovi na predkrpanju i polaganju prvog izravnavajućeg sloja, a nakon toga slijedi prilagodba slivnih rešetki i revizionih okna te ugradnja završenog sloja asfalta. Ukoliko vremenske prilike dozvole, vjerujemo da će radovi završiti kroz pet do sedam dana, a dotle molimo mještane i vozače da pripaze i poštuju prometnu regulaciju – pojasnio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Stjepan Sirovec.

Radove izvodi tvrtka Colas Hrvatska, a vrijedni su nešto više od 160 tisuća eura te će se navedenim radovima obnoviti 1520 metara ove dionice.

Župan Željko Kolar rekao je kako je ovo jedna od najznačajnijih dionica, koja je prometno bila puno opterećena, zbog toga što je bila zatvorena cesta kroz Mokrice, a i jednim dijelom su se na njoj izvodili radovi aglomeracije. Zahvalio je stanovnicima na razumijevanju i strpljenju i pozvao na još malo strpljenja, dok se ovi radovi ne privedu kraju. Rekao je kako će nakon obnove 110 kilometara županijskih cesta za ovakve intervencije ostati još 44 kilometara dionica. – Puno lakše i prije bismo to izveli kada bi se povećala naknada za uporabu javnih cesta. Zadnje povećanje te naknade bilo je 2003. godine. Otada je osiguranje poraslo za 122 posto, cijena goriva, guma, automobila i nije normalno na Vlada ne omogući da se poveća ta uporaba – rekao je Kolar.

Izuzetno dobru suradnju s Županijskom upravom za ceste, Županijom i županom Kolarom istaknuo je oroslavski gradonačelnik Viktor Šimunić. – Kada sam došao na mjesto gradonačelnika, ovom se suradnjom riješio problem koji se preko deset godina nije mogao riješiti, a to je pružni prijelaz u Andraševcu. Sada rješavamo jedan od ulaza u grad. Kad se završe ovi radovi, i do kraja godine otvori nova cesta kroz Mokrice, riješit ćemo trajno problem obaju ulaza u naš grad – rekao je Šimunić.

Još članaka iz "Županija"

Facebook