Prethodni članak
Sljedeći članak

Sanacija klizišta u Stubakima: Kroz dva tjedna cijela dionica bit će u prometu

Klizište na ovoj vrlo prometnoj dionici županijske ceste nastalo je nakon potresa 2020., a radovi na sanaciji vrijedni su 415 tisuća kuna


U tijeku su radovi na sanaciji klizišta na županijskoj cesti u Stubičkim Toplicama. Radove su danas obišli župan Željko Kolar, ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec te načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak.

Ovo je klizište nastalo nakon potresa 2020., kada je došlo do destabilizacije padine zbog čega je južni prometni trak bio zatvoren za promet. Radovi vrijedni 415 tisuća kuna započeli su nedavno, a rok za završetak je 30. travnja. Skinut je nestabilni materijal s ceste, koji je zamijenjen kamenim materijalom, kako bismo dobili potrebnu čvrstoću. Sada se radi gornji ustroj ceste, a dinamika radova je takva da bismo već kroz dva tjedna mogli asfaltirati i pustiti u promet kompletnu dionicu – rekao je ravnatelj Sirovec.

Načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak rekao je kako je na ovoj dionici, osim ovog klizišta koje će se sada sanirati, problem i nedostatak nogostupa. - Obzirom da je to dionica vrlo prometna, s kućama gdje ima male djece, a jedna je strana ulice toplička, a druga oroslavska, zajedničkim snagama ove ćemo godine napraviti projektnu dokumentaciju za izgradnju nogostupa, kako bismo sljedeće godine aplicirali na natječaj ŽUC – a i ostvarili sredstva, da bismo spojili nogostupom cijelu dionicu od Stubičkih Toplica do križanja u Krušljevom Selu – rekao je Beljak.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je ovo jedno od pet klizišta, uz još jedan propust koji je trenutno u sanaciji, čiji se radovi sufinanciraju iz fonda solidarnosti, preko natječaja kojega je raspisala Krapinsko – zagorska županija. - Četiri klizišta su već završena, propust će biti gotovo za 2-3 mjeseca, a Županija je raspisala još jedan natječaj preko Fonda, vezan uz petrinjski potres, na koji se ŽUC javio sa 12 ovakvih sličnih klizišta u vrijednosti 13.6 milijuna kuna – rekao je Kolar, te obzirom na velik broj klizišta u našoj županiji, zahvalio Hrvatskim vodama i nadležnom ministarstvu što su prepoznali taj problem i pomažu u sufinanciranju.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook