Prethodni članak
Sljedeći članak

Legendarna zagorska novinarka odlazi u mirovinu; ispratio je župan


Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek ugostio je danas direktora Radija Kaj Dragutina Gradečaka i novinarku Biserku Jakšić, a povodom njenog odlaska u mirovinu nakon više od 40 godina rada u novinarstvu.

Župan je Bibi zahvalio na suradnji, istaknuvši kako je ona u novinarstvu pokazala kako se dosljednošću, profesionalnošću i ozbiljnošću u poslu može postati brendom te kako se zadani ciljevi uz trud i napor mogu i ostvariti.

Od svojih 55 godina, 43 poznajem Bibu, predavala mi je u srednjoj školi, a onda i pratila moju političku karijeru od početaka do danas. Rijetko možete naći novinara, koji ni u jednom trenutku nikome nije dao do znanja da nekoga eventualno preferira, kod nje je profesionalnost uvijek bila na najvišoj mogućoj razini. Iz njezinih usta uvijek ćemo dobiti pravu  i istinitu informaciju, a i bili smo uvijek spremni da znamo ako će nas pohvaliti da smo to zaslužili, ako će nas iskritizirati da smo to isto zaslužili – rekao je Kolar te poželio Bibi da u mirovini nađe vremena za sve ono što nije stigla dok je bila aktivna u novinarstvu.

Biserka je prilikom ovog prijema istaknula kako se pomalo neobično osjeća ispred mikrofona, obzirom da je uvijek bila s one druge strane. Rekla je i kako odlazak u mirovinu na može izbrisati novinara koji će uvijek čučati negdje u njoj. – Kad su jednom novinar, mislim da si novinar zauvijek. U svojoj sam karijeru nastojala uvijek biti profesionalna i korektna i nadam se da nisam nikad iznevjerila javnost u tome da joj dam pravu informaciju. Pola života provela sam na Radiju Kaj, što je sreća, jer sam tamo dobila priliku izraziti sve svoje potencijale, okušala se u svakom poslu i na kraju došla do ostvarenja svih svojih ciljeva – rekla je Biserka.

Još članaka iz "Županija"

Facebook