Prethodni članak
Sljedeći članak

Kreće asfaltiranje 11 makadamskih cesta na području Krapinskih Toplica


Problem asfaltiranja nerazvrstanih cesta prvi je s kojim se aktualna općinska vlast u Krapinskim Toplicama suočila kad je nakon prošlogodišnjih izbora preuzela upravljanje Općinom. Naime, jedna od prvih stvari koju je napravila tada nova načelnica, Gordana Jureković, bilo je poništavanje Odluke svojih prethodnika, prema kojoj bi se Općina kreditno zadužila za 5 milijuna kuna, kako bi se asfaltirao određeni broj nerazvrstanih cesta. Svoju odluku načelnica Jureković tada je obrazlagala konstatacijom da je naslijedila Općinu s nesređenim financijama i velikim dugovima te da smatra kako bi bilo neodgovorno od nje da u tom trenutku Općinu još dodatno zaduži.

Bez kredita

Sada, gotovo godinu i pol kasnije, pošto je konsolidirala općinske financije, a nakon provedenog javnog natječaja, potpisala je  2.352.900 kuna vrijedan Ugovor o modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Općine Krapinske Toplice, a koji obuhvaća pripremne radove, izradu oborinske odvodnje i asfaltiranje 3.810 metara nerazvrstanih, makadamskih cesta u šest naselja. – Ugovor s izvođačem je sklopljen 14. listopada, a rok za izvođenje radova je 90 dana od sklapanja Ugovora, naravno, ukoliko će to vremenske prilike dozvoljavati. Radove ćemo financirati vlastitim sredstvima, koja su planirana Proračunom i nećemo se morati kreditno zaduživati – rekla je načelnica, dodavši kako je izvođač radova tvrtka Završni radovi Krešo iz Čreta, koja je bila najpovoljnija na e-javnoj nabavi, odnosno, povoljnija od varaždinske tvrtke Colas, budući da su se te dvije tvrtke jedine javile na objavljeni natječaj.

 

Jedanaest dionica

Tako će se, ako vremenske prilike budu povoljne, do sredine siječnja iduće godine u Maloj Erpenji asfaltirati odvojak Belini – Kroz staru seču u duljini od 1000 metara te odvojak Pleški – Koprivnjaki u dužini od 550 metara, a u naselju Hršak Bregu odvojak Mlinarić – Hršak (170m) i odvojak Fučkarov Breg – Hršak Breg (150m). U Slivonja Jarku asfaltirat će se odvojak od županijske ceste do Gašparića dug 250 metara, a u Lovrećim selima odvojak Špoljarov Brijeg – Mala Erpenja (400m) i odvojak Horvati – Jagići (100m). U Čretu će se u ovom ciklusu asfaltirati 260 metara dug odvojak Šoštarki i 150 metara dug odvojak Prekrižje – Škrnjugi – Plahutari, dok će se u Jurjevcu asfaltirati odvojak od državne ceste do Habulinca (330m) i odvojak Fučki – Budinje (450m).

Još članaka iz "Županija"

Facebook