Prethodni članak
Sljedeći članak

Komunalno Zabok dalo upute za razvrstavanje otpada na kućnom pragu

Ukoliko bi se učestalo javljalo nepravilno odlaganje otpada i ne poštivanje uputa, bit ćemo prisiljeni svakog prekršitelja prijaviti nadležnim službama, što nam nije ni želja ni interes – ističu iz Komunalnog Zabok


Prije nekoliko tjedana stanovnicima grada Zaboka podijeljene su plave i žute kante za selektiranje otpada. Iz Komunalnog Zabok dali su još jednom upute za razvrstavanje otpada na kućnom pragu.

Tako u plavu posudu valja odlagati papir i karton poput novina, kataloga, papirnatih vrećica, bilježnica, knjiga, pisma, kuverte, kartonske kutije od raznih proizvoda i sl. U kante se ne smije odlagati papir s folijom ili plastikom, tetrapak, fotografije, masni papir, vlažne maramice ili papir koji je onečišćen na bilo koji način.

Žuta je posuda namijenjena za plastiku i tetrapak pa se u nju smiju odlagati plastične boce, tetrapak, plastični pribor za jelo i čepovi, plastične vrećice i kutijice, plastične igračke i sl. U žute posude zabranjeno je odlagati tapete, spužve, kablove, kišobrane, lopte, plastičnu ambalažu od opasnog otpada i sl.

U zelenu posudu, predviđenu za miješani komunalni otpad, valja odlagati vlažne maramice, zaprljani papir, spužve, tapete, pelene, higijenske uloške, ostatke od pripremanja hrane, vrećice od usisavača i sl., a zabranjeno je odlagati tetrapak, ambalažu od plastike, stakla ili metala, ambalažu od kartona i papira, električne uređaje i kablove, metalni, opasni ili tekući otpad, životinjske lešine i sl.

– Od 1. siječnja 2022. godine odvojeno ćemo prazniti plavu posudu, odvojeno žutu te odvojeno zelenu posudu dok ćemo smeđu posudu i dalje prazniti svaki tjedan. Ukoliko bi se učestalo javljalo nepravilno odlaganje otpada i ne poštivanje uputa, bit ćemo prisiljeni svakog prekršitelja prijaviti nadležnim službama što nam nije ni želja ni interes – ističu iz Komunalnog Zabok te dodaju kako su sigurni da će, zajedno s građanima, dokazati da mogu biti još bolji kada je u pitanju očuvanje od zagađenja.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na većini cesta u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju si...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program