Prethodni članak
Sljedeći članak

Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice dobio 4 nove učionice i obnovljeni prostor blagovaonice

Radovi su vrijedni pola milijuna kuna


Od početka nove školske godine djecu koja pohađaju Centar za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama dočekat će obnovljeni prostori. Ovoga ljeta u toj je školi bilo radno, prošireni su kapaciteti zbog priljeva većeg broja učenika. Investicija koju financira Krapinsko - zagorska županija vrijedna je pola milijuna kuna. Kroz ovo uređenje Centar je dobio 4 nove učionice i obnovljeni prostor blagovaonice.


Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Antun Zupanc rekao je kako ove godine imaju povećanu brojku učenika te da su kroz ovo ulaganje stvoreni uvjeti za upis svih učenika, njih 83 u osnovnoškolskom obrazovanju, 25 u predškolskom. Isto tako, tu je i više od 50 djece iz naše županije koju pohađaju programe rane intervencije te djeca koja borave na dječjem odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, a pohađaju nastavu u Centru. Zupanc je pohvalio dobru suradnju sa Županijom, koja ih prati u svim aktivnostima. Inače, u Centru se djeca školuju do svoje 21. godine. Osim programa rane intervencije za djecu s teškoćama u razvoju, razmišlja se i o novom programu, kako ponuditi kvalitetne sadržaje i mladima s teškoćama, nakon 21. godine kroz pružanje socijalne usluge boravka.


Načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković pozdravila je trud i angažman Županije u poboljšanju uvjeta za školovanje djece s teškoćama u razvoju te naglasila kako će se i sama Općina aktivnije uključiti i ulagati u rad ove obrazovne ustanove.


Za djecu s teškoćama u razvoju na području Krapinsko - zagorske županije od izuzetnog su značaja ustanove kao što su Centar za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama i u Zajezdi - naglasila je zamjenica župana Jasna Petek. Pohvalila je djelatnike, koji su stručni i kompetentni odgovoriti na sve izazove u radu s djecom koja imaju teškoće u razvoju te istaknula kako Krapinsko - zagorska županija sustavno ulaže u edukaciju stručnog kadra i materijalno - tehničke uvjete. Naglasila je i kako je izuzetno važno da ovdje u Krapinskim Toplicama imamo centar/kabinet za ranu intervenciju za djecu od od o do 3 i od o do 7 godina. On sad radi već drugu godinu za redom. Kako su potrebe sve veće, i pojavila se lista čekanja,  morat će se zaposliti jedan edukacijski rehabilitator na puno radno vrijeme od 8 sati, kako bi mogli odgovoriti na sve potrebe.


Župan Željko Kolar rekao je kako će škola biti spremna za početak nove školske godine i najavio gradnju novog Centra za odgoj i obrazovanje  u Krapinskim Toplicama, koji bi se financirao kroz Mehanizam za oporavak i otpornost ili financijsku omotnicu. Župan kaže da su u pregovorima za kupnju zemljišta, a sredstva za projektiranje osigurala bi se kroz razvojni sporazum. Ako bude sve po planu, gradnja bi trebala početi 2023. Župan Kolar na kraju se zahvalio svih djelatnicima Centra na svemu što rade za djecu s teškoćama u razvoju.

Što se tiče početka nastave u Centru za odgoj i obrazovanje, ona bi trebala početi uživo, kao i do sada uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. No, zasada posebne upute od Stožera nisu dobivene.

Još članaka iz "Županija"

Facebook