Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: „Uređenje ambulante, dežurstvo liječnika i javni prijevoz gorući su problemi Kraljevca na Sutli"

Svoj obilazak gradova i općina koji odnedavno imaju novoizabrane čelnike, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar nastavio je danas u Kraljevcu na Sutli


Župan Željko Kolar bio je u službenom posjetu i u Općini Kraljevec na Sutli, u sklopu kojeg je održan sastanak župana i suradnika s novoizbranom načelnicom Općine Blankom Stipčić Berić. Kolar je zahvalio načelnici i njezinoj ekipi na konstruktivnom sastanku. -Nažalost, u proteklom razdoblju nije bilo nekih većih, prije svega gospodarskih, investicija na području Općine Kraljevec na Sutli.  S druge strane imamo niz poljoprivrednika i OPG – ova koji su koristili bespovratna sredstva mjera ruralnog razvoja koje je raspisivala Krapinsko – zagorska županija. Složili smo se da tu postoji veliki prostor da toga bude još i više – rekao je župan.

Goruće teme

Kao jednu od gorućih tema u ovoj općini izdvojio je ambulantu. - Obzirom da je Općina ušla u radove uređenja samog prostora ambulante, a nije ih dovršila niti momentalno nema financijskih sredstava da to uradi, dogovorili smo se da će Županija rebalansom proračuna osigurati dodatna sredstva da se ti radovi završe. Dom zdravlja će opremiti tu ambulantu i dogovorit ćemo dežurstva liječnika Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije dva do tri puta tjedno po 4 sata u Kraljevcu na Sutli. To će biti veliki iskorak za općinu, s obzirom da ljudi odlaze kod doktora ili u Klanjec ili na području Zagrebačke županije. Pokušat ćemo to napraviti već do jeseni, a najkasnije s 1. siječnja sljedeće godine – naglasio je župan Kolar.

Loša povezanost

Dodao je da je brifingirao načelnicu o mjerama ruralnog razvoja, o svemu što se tiče razvojne agnecije, gospodarstva i obrazovanja te su otvorene neke teme buduće suradnje, a najviše izazova je vezano za javni prijevoz. -  Općina Kraljevec na Sutli je loše povezana s gradom Zagrebom, pojedini dijelovi same općine su potpuno nepovezani, a posebno s najvećim naseljem Radakovom,dok je povezanost prema Klanjcu i prema Zaboku isključivo vezana uz mrežu prijevoza srednjoškolskog prijevoza. To je nešto o čemu ćemo još dodatno razgovarati s kolegama i kolegicama iz Klanjca, Kumrovca i Zagorskih Sela. Ima još projekata koje ćemo raditi zajedno, a to je primjerice  izmjena Prostornog plana općine Kraljevec na Sutli – rekao župan te zaključio da se kroz ono što je načelnica prezentirala vidi  jasan način rada, vizija razvoja Kraljevca na Sutli i točno definirani prioriteti. Veselim se da je to tako i veselim se  našem radu na ostvarenju projekata.

Uspostavljena suradnja sa ZARA-om

Nova načelnica Kraljevca na Sutli Blanka Stipčić Berić rekla je kako je od župana čula što je sve Županija ulagala u proteklom razdoblju i koji su daljnji planovi, što je dobar pokazatelj u kojem smjeru i Općina treba uložiti svoje napore.  Posebno je istaknula jednu dobru suradnju sa Zagorskom razvojnom agencijom, a koje u proteklom razdoblju nije bilo.  - Dogovoreno je da Općina na mjeru 7.4.1. koja je otvorena do 30. rujna prijavi zgradu u kojoj se nalazi ambulanta,  kako bi se ostatak zgrade:  potkrovlje  i prvi kat u potpunosti završili te uredio okoliš – rekla je Stipčić Berić.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvora NOVIGRAD i odmorišta VUKOVA GORICA u smjeru Dubrovnika. Molimo korisnike za strpljenje. Prometna nesreća na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvora BREZNIČKI HUM i čvora KOMIN...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program