Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar pozvao Vladu da reagira: 'Poskupljenje grijanja za naše škole i zdravstvene ustanove od 500 posto nećemo moći isfinancirati''


Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar još jednom je govorio o problemu poskupljenja energenata, odnosno cijene istih koje bi Županija trebala plaćati za grijanje škola i zdravstvenih ustanova.

-Dobili smo ponudu za osiguravanje plina za osnovne i srednje škole te zdravstvene ustanove, koja je s 15 milijuna kuna za dvije godine narasla na 78 milijuna kuna, što je povećanje 516 i nemoguće je isfinancirati! Natječaj je poništen, a ovaj tjedan ide drugi. Pozivam Vladu Republike Hrvatske da reagira. Državna tvrtka HEP opskrba se mora javljati na natječaj koji raspisuju jedinice lokalne i regionalne samouprave, za škole, bolnice i ustanove socijalne skrbi. Ako je prosječna cijena povećanja na europskom i svjetskom tržištu, na što Vlada ne može utjecati, 310 posto, onda ja očekujem da se HEP javi na natječaj s tim povećanjem cijena, a ne da dobijemo od drugih opskrbljivača ponudu i povećanje 500 posto i više – rekao je župan Kolar, istaknuvši kako se taj problem događa i samim gospodarstvenicima i obrtnicima.

– Ne znam na koji način bi oni, osim povećanja cijene svojih proizvoda, uspjeli nadoknaditi to povećanje. Nadam se da će Vlada reagirati – rekao je Kolar.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook