Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: 'Mjere su ukinute, ali pandemija nije gotova. Cijepite se i nosite maske'

Župan Željko Kolar je upozorio da djelomično ukidanje, odnosno, relaksacija mjera, ne znači da se građani trebaju sasvim opustiti


Danas je održana redovita konferencija za medije Stožera civilne zaštite Krapinsko - zagorske županije, za koju je unaprijed najavljeno da će biti posljednja u nizu, odnosno, da će nakon nje, od idućeg tjedna, Stožer s javnošću komunicirati putem priopćenja.

Iznijevši podatke o broju novozaraženih u proteklih tjedan dana, kojih je na području Krapinsko - zagorske županije na 100 tisuća stanovnika bilo 206, što je za 10 više nego tjedan ranije, načelnik Stožera, Stjepan Skuliber, naglasio je da iako se od ponoći djelomično ukida obaveza nošenja zaštitnih maskih u zatvorenim javnim prostorima, ona ostaje na snazi za zdravstvene ustanove, kao i za socijalne ustanove, dakle, domove za starije te domove za osobe s posebnim potrebama. - Isto tako, iako je ukinuta obaveza nošenja maski u trgovinama, restoranima, ugostiteljskim objektima... i dalje ostaje preporuka da se maske i dalje nose u zatvorenim prostorima - podsjetio je Skuliber na odluku nacionalnog Stožera.

Župan Željko Kolar također je upozorio da djelomično ukidanje, odnosno, relaksacija mjera, ne znači da se građani trebaju sasvim opustiti. - Mjere su ukinute, ali pandemija nije gotova. Mi trenutno imamo 466 Covid pozitivnih osoba i njih 424 u samoizolaciji. Dakle, gotovo 900 osoba je 'van stroja'. Isto tako, prvo smo uspjeli smanjiti broj osoba koji su na bolničkom liječenju u OB Zabok na 5, a sada se taj broj povećao na 8. Kao što ste čuli od načelnika Skulibera, broj novozaraženih je također veći nego tjedan ranije. Zato pozivam sve građane da, bez obzira što to nije obavezno, i dalje nose maske u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi i pozivam sve one koji to do sad nisu učinili da se cijepe - rekao je župan Kolar izraživši žaljene što je Krapinsko - zagorska županija na samom dnu ljestvice procijepljenosti u Republici Hrvatskoj.

Još članaka iz "Županija"

Facebook