Prethodni članak
Sljedeći članak

Kako do bolje zajedničke podrške? Odgovori se kriju u projektu koji se provodi i u Zagorju!


U srijedu, 18. listopada 2023. godine, počeo je program online ciklusa edukativnih radionica u sklopu projekta Zajedno do bolje podrške, kojeg uz podršku Krapinsko-zagorske županije provodi Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu u partnerstvu s Društvom Naša djeca Pregrada.

Sve okupljene je prije početka radionica pozdravila zamjenica župana Jasna Petek, koja je tom prilikom organizatorima i predavačima zahvalila na organizaciji radionici te podsjetila na nastojanja Krapinsko-zagorske županije na razvoju rane intervencije.

- Nedavno smo uspjeli napraviti dodatan zamah jer su dvjema našim ustanovama specijalnoj bolnici i centru za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama, odobrena sredstva za razvoj i širenje mreža socijalnih usluga u zajednici. Ovo je pokazatelj da je naš dosadašnji rad prepoznat, da smo spremni za korake naprijed i da ćemo uslugu rane razvojne podrške proširiti i podići na još višu stepenicu – poručila je zamjenica župana Petek i dodala kako će se usluga proširiti i nadograditi novim stručnjacima koji su izuzetno važni za dijagnostiku i terapijske postupke.

U sklopu ovog ciklusa bit će održano sedam radionica i završna javna tribina. Danas su održane radionice Načela suvremene rane intervencije u djetinjstvu (prof. emerita dr. sc. Marta Ljubešić) i Strukturne sastavnice rane intervencije (Tena Matijaš, univ. spec. rehab. educ). Program se radionicama Koordinacija i integracija usluga i resursa – put prema učinkovitosti Rane intervencije u djetinjstvu (izv. prof. dr. sc. Jasmina Ivšac Pavliša) i Timski rad (Anita Lukić, univ. spec. rehab. educ) nastavlja 25. listopada, te 7. studenoga kada će biti održane radionice Nezaobilazne potrebe djece rane dobi (Ana Bogdanić, univ. spec. klin) i Uloga obitelji u ranoj intervenciji u djetinjstvu (izv. prof. dr. sc. Ana Wagner Jakab). Radionica Tranzicija: uloga stručnjaka (Marijana Konkoli Zdešić, univ. spec. rehab. educ) bit će održana 15. studenoga, kada i završna javna tribina za roditelje i stručnjake Zajedno do bolje podrške.

Još članaka iz "Županija"

Facebook