Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: ''Ključno je kroz obrazovni sustav učiti mlađe generacije o doprinosu branitelja u stvaranju neovisne RH''

Izvještajna skupština Udruge HVIDR-a Krapina


Jučer je u vatrogasnom domu DVD-a Krapina održana izvještajna skupština udruge HVIDR-a Krapina. Skupštini je nazočio i župan KZŽ Željko Kolar, koji je u svom obraćanju braniteljima poručio da brinu o sebi i svom zdravlju jer na taj način brinu i o svojim obiteljima i najbližima.

“S obzirom da je Opća bolnica Zabok ujedno i bolnica hrvatskih veterana, ima program sistematskih pregleda za vas i vaše kolege stoga vas pozivam da se odazovete pregledu. Da bi Opća bolnica Zabok postala bolnica hrvatskih veterana, to je bila inicijativa upravo braniteljskih udruga, a tako je bilo i s veteranskim centrom, da se sagradi na području Krapinsko-zagorske županije te mi je vrlo drago što će se centar graditi u Krapini”, istaknuo je župan Kolar te dodao da je ključno da kroz obrazovni sustav učimo mlađe generacije koji je doprinos branitelja u stvaranju neovisne Republike Hrvatske jer je to jedini način da zadržimo naš kontinuitet državnosti.

O aktivnostima u proteklih godinu dana govorio je predsjednik udruge Gabrijel Klji Kosalec, istaknuvši kako se udruga uspješno prijavila na sedam natječaja gdje je ostvarila sredstva za provedbu programa radar. “Prvenstveno su to natječaji Krapinsko-zagorske županije, Grada Krapine, općina i Ministarstva hrvatskih branitelja. U prošloj smo godine odradili 90 posto onoga što smo i planirali, a glavne aktivnosti su nam promicanje vrijednosti Domovinskog rata te veliki sportski susreti ratnih vojnih invalida i branitelja s područja naše županije”, rekao je predsjednik udruge Kosalec te istaknuo kako je posebno ponosan na okrugli stol “Zagorci u Domovinskom ratu”, održan u studenom prošle godine, koji je okupio veliki broj zainteresiranih. Izvješće o radu i financijsko izvješće za prošlu godinu jednoglasno je usvojeno, a u 2024. godini udruga nastavlja s provedbom istih aktivnosti kao i prethodnih godina, uz organizaciju puta u Vukovar za svoje članove i njihove obitelji.

Skupštini su prisustvovali i županov savjetnik za branitelje, pukovnik u miru Žarko Miholić, zamjenik gradonačelnika Krapine Ivica Hršak te predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapine Mladen Gregurović.

Još članaka iz "Županija"

Facebook