Prethodni članak
Sljedeći članak

Američka ambasada u posjetu KZŽ: 'Onkološki centar u Zaboku bit će iskorak u liječenju bolesnika i edukaciji liječnika'


Krapinsko – zagorsku županiju posjetila je danas delegacija Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, na čelu s otpravnikom poslova u Ambasadi, Markom Flemingom.

Delegaciju su ugostili krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, direktorica Poduzetičkog centra  Krapinsko – zagorske županije te Ivana Šalković, zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije Ivana Šalković te pročelnica UO KZŽ za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar.

Flemingu i suradnicima prezentirali su gospodarstvo u našoj županiji te ih upoznali sa strateškim projektima koji se provode ili su u fazi pripreme.

-Razgovarali smo o mogućnostima zajedničke suradnje, i to u područjima zelene energije i obnovljivih izvora, ali i obrazovanja. Zahvaljujem Ambasadi koja nam je partner u znanstvenom skupu kojega održavamo u Oršiću – rekao je župan Kolar.

Posebno je istaknuo koliko je velika stvar dolazak Sveučilišta iz Pitsburgha u Zabok, gdje će se, investicijom od 15 milijuna dolara, razviti Onkološki centar u Zaboku.

-Velika je to stvar ne samo za Zabok i Krapinsko – zagorsku županiju, već i za cijelu Hrvatsku, jer će dati mogućnost pacijentima da se liječe po najmodernijim tehnologijama u zdravstvu, a našim liječnicima da uče od najboljih stručnjaka – naglasio je Kolar te zahvalio Flemingu na posjetu, uvjeren u nove suradnje.

Otpravnik poslova u Američkoj ambasadi Mark Fleming rekao je kako je impresioniran Poduzetničkim centrom, ovim centrom za ekonomiju i gospodarstvo Krapinsko – zagorske županije. – Razgovarali smo o ekonomskom potencijalu, obzirom da ovdje postoji jedan izrazito razvojan sustav, koji će se još dalje razvijati. Zadovoljan sam i suradnjom s Pitsburškim medicinskim centrom, što će biti izrazito dobro za ljude ovdje i edukaciju liječnika – rekao je Fleming.

Osim Poduzetničkog centra, delegacija će obići i Muzej krapinskih neandertalaca te Energetski centar Bračak.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook