Prethodni članak
Sljedeći članak

Festival vrhunskih vina Bregovite hrvatske: Sedam vinara predstavljalo Zagorje


U Zagrebu je održan 2. BREGFEST – Festival vina Bregovite hrvatske, na kojem se predstavila 51 vinarija s više od 300 vinskih etiketa, s područja Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Iz Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su Bolfan Vinski vrh, Vina Vuglec, Prkratić vino, Eko gospodarstvo Zdolc, Bodren, Petrač d.o.o. i Sokači iz Stubičkih Toplica.

Sve okupljene je na otvorenju Festivala pozdravio i župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako su vina Bregovite Hrvatske svojom kvalitetom sigurno zaslužuju veću pažnju nego što ju trenutno dobivaju u javnosti.

„Vi svojim vinima možete dostojno predstavljati Hrvatsku u bilo kojem dijelu Europe i svijeta i to je već pokazano na međunarodnim natjecanjima, koja su prepoznala vašu kvalitetu. A kako bi ta kvaliteta došla i do šire javnosti moramo koristiti upravo alate poput ovog festivala, ali i dodatno raditi na međusobnom povezivanju i brendiranju vaših vrhunskih proizvoda“, poručio je župan Željko Kolar te organizatorima iz udruge Bregovita Hrvatska čestitao na još jednom uspješnom održanom vinskom festivalu.

Festival je otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a okupljene je pozdravio i predsjednik udruge Bregovita Hrvatska Miroslav Polovanec. Na otvorenju je bio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Ulaz na Bregfest bio je slobodan, dok su se sama vina mogla kušati po promotivnim cijenama. Ponudu Festivala upotpunila je izložba alata iz vinograda i podruma 'Od bobice do kupice' te tri vinske radionice – 'Ceramisc and wine', 'Jantarna vina Bregovite Hrvatske' i 'Bregovita Hrvatska – sretan terroir za sauvignon blanc'. Bregfest je ove godine održan u Laubi, dvostruko većem prostoru od prošlogodišnjeg Avant gardena.

.

.

.

Još članaka iz "Županija"

Facebook