Prethodni članak
Sljedeći članak

Dogovorene turističke smjernice općine Marija Bistrica za 2020. godinu


U petak je održana Skupština Turističke zajednice Općine Marija Bistrica. Prihvaćeno je Izvješće o radu Turističke zajednice za prvih 6 mjeseci ove godine, zatim Izvješće Nadzornog odbora o radu Turističke zajednice Prijedlog III. izmjene Programa rada s financijskim planom za ovu godinu, Prijedlog Programa rada i financijskog plana za 2020., i Prijedlog plana nabave za 2020. godinu. U izvješću o radu za prvih 6 mjeseci naglašava se aktivno sudjelovanje u organizaciji i suorganizaciji manifestacija od važnog značaja za Mariju Bistricu kao destinaciju: Bistrički fašinek, Vincekovo, Ljeto u Mariji Bistrici, Biciklijada 4 kapelice i Bike hodočašće kao tradicionalne. Tu je i projekt Predimenizionirane tradicijske dječje drvene igračke u sklopu kojega je ove godine izrađen veliki drveni konj, replika tradicijske igračke.

Izradio ge je Josip Fijan koji se bavi izradom dječjih drvenih igračaka i koji je već napravio nekoliko predimenzioniranih igračaka. U izvješću se spominje i e-Šetnica Marija Bistrica, dužine 2,10 km. Za šetnicu su u protekle dvije godine nabavljene 4 pametne klupe, a ove godine će se kraj bivšeg info punkta, odnosno na samom početku šetnice postaviti LCD totem koji će služiti kao info i oglasna ploča.

U Programu rada Turističke zajednice za 2020. godinu, pored smjernica sa nacionalne razine, naznačene i strukturne promjene u pogledu kreiranja i lansiranja novih turističkih projekata za Mariju Bistricu, unaprijeđenih marketinških aktivnosti te optimizacije poslovanja u smislu značajnijeg uključivanja privatnog sektora u projekte Turističke zajednice. Osnovna ideja je da se reputacija, prepoznatljivost i kvaliteta branda Marije Bistrice kvalitetno osnaži sa stavljanjem u funkciju novog logotipa, znaka i slogana destinacije.

Shodno tome Turistička zajednica općine Marija Bistrica u 2020. godini će poticati razvoj smještajnih kapaciteta, suradnju s turističkim agencijama i ostalim zainteresiranim subjektima za prodaju i razvoj proizvoda, daljnji razvoj ključnih manifestacija ''Ljeto u Mariji Bistrici'' i ''Advent u Mariji Bistrici'', promociju starih zanata s UNESCO liste svjetske nematerijalne baštine, jačanje suradnje na razvoju postojećih i stvaranju novih proizvoda, pisanje i prijava turističkih projekata na sve dostupne natječaje, suradnju s Općinom Marija Bistrica, Svetištem MBB, ostalim turističkim zajednicama, udrugama i društvima kao i sudjelovanje u međunarodnim projektima.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. A1 Zagreb-Split-Ploče: -do 30. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program